string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Wedstrijd zonder Groningen-supporters in Leeuwarden.

Woensdag 04 december 2013 om 15:16

FC Groningen mag tijdens de eerstvolgende competitie-, beker- of play-offwedstrijd tegen SC Cambuur geen supporters meenemen naar Leeuwarden. Dat is de straf die de tuchtcommissie betaald voetbal van de KNVB aan FC Groningen heeft opgelegd na wanordelijkheden rondom de competitiewedstrijd tussen beide clubs, op zaterdag 17 augustus in Leeuwarden.

Na een vooronderzoek naar de wanordelijkheden tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur – FC Groningen stuurde de aanklager betaald voetbal schikkingsvoorstellen naar beide clubs. De aanklager stelde FC Groningen in staat van beschuldiging voor wanordelijkheden door de aanhang van de club. De wanordelijkheden bestonden volgens de aanklager onder meer uit provocaties richting supporters van Cambuur, poging tot uitbraak uit het bezoekersvak en vernieling van het hekwerk in het bezoekersvak. Ook Cambuur ontving een schikkingsvoorstel voor haar aandeel in de wanordelijkheden.
Niet akkoord
Rekening houdende met de strafkaart van de club was het schikkingsvoorstel dat FC Groningen bij de eerstvolgende uitwedstrijd tegen Cambuur in de competitie, KNVB-beker of play-offs geen supporters mag meenemen. FC Groningen ging hiermee niet akkoord en reisde naar Zeist voor een mondelinge behandeling van de zaak. De uitkomst bleef echter ongewijzigd. De KNVB houdt vast aan de straf van een uitwedstrijd zonder Groningse supporters bij de eerstvolgende officiële ontmoeting met Cambuur.
Voldongen feit
FC Groningen accepteert de uitspraak met frisse tegenzin. De club is van mening en heeft de volle overtuiging dat alle argumenten zijn ingezet en aangedragen voor vrijspraak. Andermaal beroep aantekenen tegen de straf heeft na bestudering van het vonnis in de ogen van FC Groningen dan ook geen zin, aangezien alle argumenten die reeds zijn aangedragen door de tuchtcommissie als niet voldoende zijn beschouwd. Hiermee staat FC Groningen voor een voldongen feit.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen