string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Wedstrijd van de week: FC Groningen B1 – AZ B1.

Donderdag 26 februari 2009 om 15:23

Komende zaterdag ontvangt FC Groningen B1 op Corpus den Hoorn AZ B1. Een duel tussen de nummers 6 en 7 van de ranglijst. Het duel begint om 14.00 uur op Corpus den Hoorn.

We blikken vooruit met trainer Peter Moltmaker van de B1. Allereerst geeft hij zijn visie op de ontwikkeling van zijn eigen team. Ik ben heel tevreden over mijn eigen team op voetbaltechnisch gebied. En dan met name over de manier waarop dat tot stand is gekomen. Namelijk door het bewustzijn bij de spelers. Het antwoord op de vraag ‘wat kom ik hier eigenlijk al die jaren doen in de jeugdopleiding van FC Groningen’. Niet omdat anderen dat willen, maar omdat spelers zelf winnaar willen zijn en zichzelf willen ontwikkeling. Daar hebben de spelers een prima ontwikkeling in doorgemaakt en een aantal heeft zich daardoor juist ook voetballend weer extra door ontwikkeld. Binnen de groep is er ook een groot onderling corrigerend vermogen. Ook in de discipline is de groep erg sterk.”

Ook op voetballend gebied is Moltmaker te spreken. “Op twee wedstrijden na (Ajax-uit en Twente-uit) hebben we in alle wedstrijden kansen gecreëerd. Wat opvalt, is dat we vaak op achterstand zijn gekomen maar ook vaak in de slotfase een overwinning hebben afgedwongen. Daarbij moet gezegd dat we in de slotfase ook wel eens de punten hebben verspeeld, zoals bij Feyenoord uit. We hebben goed spel geboden tegen de top-4 van de ranglijst en thuis tegen Ajax in een prima duel gewonnen. Vanaf de vijfde plek is er in mijn ogen niet veel kwaliteitsverschil tussen de ploegen. Het verschil wordt gemaakt door hard te werken en omdat wij in de breedte over een sterke groep beschikken. Zo is het opmerkelijk dat we geregeld spelen met vier of vijf eerstejaars in de basiself.”

Dan naar de tegenstander van aanstaande zaterdag, AZ. “Voor de winterstop verloren we daar met 2-0 in een gelijk opgaande wedstrijd. Er waren toen barre omstandigheden. Het stormde. Geen omstandigheden om te voetballen. Maar doordat ze op kunstgras spelen, kon het toch doorgaan. De gelukkigste trok in Alkmaar aan het langste eind. Het is voor ons de mogelijkheid om ons ‘informeel’ veilig te spelen. We hebben we een paar blessures, maar het is voor ons een wedstrijd waarin wel resultaat geëist mag worden. AZ is een voetballende ploeg en ik ben heel benieuwd of een van de twee ploegen zich nu wel kan onderscheiden van de andere.”

Historie
In zeven eerdere ontmoetingen tussen FC Groningen B1 en AZ B1 wonnen beide ploegen tweemaal. Driemaal eindigde het duel in Groningen in een gelijkspel. Het totale doelsaldo ligt vrij laag: 7-9.

Overige duels op zaterdag 28 februari:
FC Groningen C1 – FC Emmen C1 (12.00 uur)
AZ A1 – FC Groningen A1 (14.30 uur)
PSV C2 – FC Groningen C2 (11.30 uur)
Go Ahead Eagles D1 – FC Groningen D1 (11.00 uur)
Frisia D1 – FC Groningen D2 (12.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’