string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wedstrijd onder-23 in teken afscheid en mogelijke huldiging.

Donderdag 11 mei 2017 om 17:11

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 13 mei de laatste wedstrijd van het seizoen in het Noordlease Stadion. In de Derde Divisie Zaterdag is FC Lisse, de nummer 2 van de ranglijst, de tegenstander. Aanvang is 15.00 uur en seizoenkaarthouders hebben vrij toegang. Het is de laatste officiële wedstrijd van zes spelers die de volledige opleiding bij de FC doorliepen.
 

Erwin Heidekamp, Roland Baas, Keziah Veendorp, Jim de Leeuw, Gijs Jasper en aanvoerder Glenn Bijl speelden in totaal maar liefst 58 seizoenen in het groen-wit. Voor hen komt er een einde aan hun verblijf bij de Trots van het Noorden. Ook voor Pier Veldman, Yassine Zakir, Peter van der Vlag, Joël Amakodo, Nick Borgman en Julian Nak komt er een einde aan hun verblijf als speler bij FC Groningen.

Complimenten
Trainer Alfons Arts onderstreept de speciale status van de wedstrijd voor met name de spelers die de gehele opleiding hebben doorlopen. Van een uitzwaaiwedstrijd zal en kan er zaterdagmiddag in het Noordlease Stadion echter geen sprake zijn. “We hebben nog drie punten om voor te spelen en zullen die zeker niet cadeau doen,” benadrukt Arts. “We hebben vaak de complimenten gekregen tegen de topclubs, maar zelden punten gepakt. We hebben nog één kans om in de top-10 te komen en daar willen we alles aan doen.”

Arts heeft gezien de belangen rondom de wedstrijd van het eerste elftal op zondag en de uitwedstrijd van onder-19 bij Vitesse de beschikking over zijn eigen groep. “We zijn zo op het einde van de competitie nog aardig fit en compleet. We zullen ook vol aan de bak moeten tegen FC Lisse, dat vol moet gaan voor de winst om kans op het kampioenschap te houden. Wij willen het seizoen voor de hele selectie waardig afsluiten en gaan voor de winst. En als gedurende de wedstrijd een gelijkspel het maximaal haalbare blijkt, gaan we daar vol voor.”

Huldiging
Voor FC Lisse zou het een feestelijke middag kunnen worden bij verlies van IJsselmeervogels in Katwijk (bij Quick Boys). Lisse zal in dat geval ook zelf nog moeten winnen om het kampioenschap en promotie af te dwingen. Bij elk ander resultaat zal de ploeg, net als bijvoorbeeld Harkemase Boys, woensdag de play-offs ingaan om alsnog promotie af te dwingen. In geval van een kampioenschap zal FC Lisse na afloop op het veld gehuldigd worden door vertegenwoordigers van de KNVB.

Kaartverkoop
De wedstrijd vangt zaterdag 13 mei aan om 15.00 uur en is een leuke gelegenheid om samen met je familie of vrienden een wedstrijd in het Noordlease Stadion te bezoeken. Het stadion en de kassa gaan open om 14.00 uur.
Seizoenkaarthouders hebben bij deze wedstrijd vrij toegang op de Piet Fransen Tribune (Ingang 2 en 3, vrije zitplaatsen).
Een los toegangskaartje voor deze wedstrijd kost € 3,00. Groepen van 10 personen of meer betalen slechts € 1,00 per kaartje!
Kaarten bestellen kan eenvoudig online via kaartverkoop.fcgroningen.nl of via de FanCorner bij het Noordlease Stadion, op werkdagen geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren