string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Wat niet kan is nog nooit gebeurd.

Woensdag 30 november 2016 om 09:20

Op maandag 28 november waren de deelnemers aan de Masterclass Trainer/Coach te gast bij de Eredivisie volleybalvereniging Abiant Lycurgus. Tijdens de 3e workshop besprak krachttrainer Joost Horstink zijn manier van werken terwijl de selectie van Lycurgus zich in het zweet werkte. Na een gezonde maaltijd nam hoofdtrainer Arjan Taaij het woord. In een boeiend betoog nam hij de voetbaltrainers mee in de ontwikkeling van topvolleybal.

Reacties van de deelnemers:

Simon Cageling (trainer HFC’15 O13)
“Ik vond het een heel interessante en leerzame workshop. Tijdens de reguliere training viel het mij op hoe geconcentreerd er werd getraind. Ook het differentieel leren, neem ik mee richting mijn eigen trainingen. Er werd bijvoorbeeld getraind met tennisballen in de hand of door een grote swissbal. De presentatie van Arjan Taaij vond ik het meest inspirerend, vooral de passie, werklust en enthousiasme vielen mij op. Ik vond het zeer waardevol hoe hij het beleidsplan heeft geschreven en ook constant nastreeft”.

Remy van der Wal (trainer vv De Pelikanen 1)
“Arjan Taaij is een zeer gedreven trainer die weet waar hij mee bezig is en waar hij naartoe wil. Ik heb de hele presentatie aan zijn lippen gehangen. Mooi om te horen en te zien hoe er bij een andere teamsport gekeken wordt naar teamprocessen en dergelijke.
Wat mij is bijgebleven is vooral het beleidsplan wat Arjen heeft geschreven en dan vooral de visie van spelen en hoe dit is uitgeschreven in een beleidsplan. Bij Abiant Lycurgus wordt niks aan het toeval overgelaten. Hiervan zal ik zeker zaken gaan meenemen bij mijn eigen carrière als trainer/coach. Zeker zal ik van de gelegenheid gebruik maken om nog een keer met Arjan in contact te komen. Ik zal graag nog een verdere verdieping willen horen over zijn visie”.

Floris van Es (trainer sv Meppel O13 en trainer Voetbalkamp FC Groningen)
“Tijdens de training viel voornamelijk het optimale gebruik van materialen op. Ook de twee zeer belangrijke succesfactoren, ambitieus zijn en weten waar je voor staat/wat je wil bereiken, spraken mij aan. Al met al vond ik het een zeer interessante masterclass waarbij het vooral leuk is om eens een kijkje te nemen bij een andere sport om hierdoor nieuwe innovatieve ideeën te creëren voor het voetbal”.

Ontstaan Masterclass Trainer/Coach
Het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen, de KNVB en FC Groningen hebben de handen ineen geslagen om ambitieuze trainers een speciale masterclass aan te bieden. De genoemde partijen willen op deze manier een bijdrage leveren aan het voetbalniveau in Noord-Nederland. In vier workshops, op vier verschillende locaties, worden trainer/coaches uitgedaagd door diverse sportprofessionals om het vak eens vanuit een ander perspectief te benaderen. 

Lycurgus2

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding