Wat is het meest memorabele moment tegen Go Ahead Eagles?

3 februari 2022

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met Go Ahead Eagles.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Het panel heeft voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles gekozen voor de onderstaande drie momenten.
 
Grote overwinning na zinderende tweede helft
FC Groningen ging in 1999 de rust in met een 1-0 voorsprong in het Oosterpark. Na de pauze wervelde de Trots van het Noorden over de tegenstander uit Deventer heen. Het werd liefst 6-1 in het voordeel  van de ploeg van trainer Jan van Dijk. Voor de FC scoorden Martin Drent en Melchior Schoenmakers allebei twee keer. Ook Tony Alberda en Paul Matthijs vonden het net.
 
Comeback in Deventer
Het uitduel met Go Ahead Eagles in 2014 verdiende onlangs een plaats in de special gemaakt over de meest spectaculaire comebacks in de geschiedenis van FC Groningen. De Trots van het Noorden keek na 50 minuten spelen tegen een stevige 2-0 achterstand aan, maar vocht zich knap terug in de wedstrijd. Tjaronn Chery scoorde na bijna een uur spelen, Michael de Leeuw maakte een kwartier voor tijd gelijk en Jarchinio Antonia zorgde in de slotfase met de 2-3 dat de drie punten meegingen naar Groningen.
 
Mahi in blessuretijd 
Drie jaar na de comeback uit 2014 lijkt Jesper Drost tien minuten voor tijd de winnende goal te hebben gemaakt in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer komt echter met nog een minuut op de klok langszij (2-2). Puntenverlies dreigt, tot Alexander Sørloth collega-aanvaller Mimoun Mahi op randje van buitenspel in de diepte stuurt. Mahi zorgt in blessuretijd voor de winnende treffer. 

Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen de ploeg uit Deventer? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zondag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.

Stem hier

Laatste nieuws