string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wat is het meest memorabele moment tegen Ajax?

Woensdag 30 maart 2022 om 12:00

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met Ajax.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander.
 
Het panel heeft voor de wedstrijd tegen Ajax gekozen voor de onderstaande drie momenten.
 
Brand in Euroborg
Dat meest memorabele momenten niet altijd de mooiste momenten zijn laat het panel zien met de keuze voor de brand in Euroborg van april 2008. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax breekt brand uit op de tribune aan de noordkant van het stadion. 

Dromen van Champions League 
FC Groningen is in 2006 slechts twee minuten verwijderd van deelname aan de Champions League. Ajax is de tegenstander in de finale van de play-offs en de 2-0 voorsprong door goals van Erik Nevland en Bruno Silva is genoeg voor plaatsing. De droom valt in de 88ste minuut uiteen als Wesley Sneijder scoort voor de Amsterdammers. Groningen wint het duel, maar moet 'genoegen nemen' met een plaats in de UEFA-cup. 
 
5-5 in De Meer
FC Groningen heeft in het Oosterpark en Euroborg legendarische duels uitgevochten met Ajax. Een van de meest memorabele wedstrijden werd echter gespeeld in De Meer. De Trots van het Noorden verlaat het Amsterdamse stadion in 1983 met een punt na een 5-5 gelijkspel. Ron Jans scoort twee keer, de late gelijkmaker gaat binnen na een vrije trap die van richting wordt veranderd door de voet van Johan Cruijff. 
 
Breng je stem uit!
Wat is jouw meest memorabele moment tegen de ploeg uit Amsterdam? Breng je stem uit via de volgende link en kijk komende zondag of het door jou gekozen moment heeft gewonnen. Onder de stemmers wordt een 50-jaar FC Groningen pakket verloot.

Stem hier

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren