string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Warm welkom voor VV TFS bij het FC Groningen Amateurconvenant.

Donderdag 07 juli 2022 om 10:00

VV TFS uit Drachtstercompagnie is het nieuwste lid van het FC Groningen Amateurconvenant. De club uit het oosten van Friesland telt zo`n honderd leden en heeft een belangrijke plaats verworven in de samenleving van het dorp. Bij het FC Groningen Amateurconvenant zijn momenteel ongeveer 200 verenigingen – voornamelijk uit Noord-Nederland – aangesloten. 

TFS Logo

Het FC Groningen Amateurconvenant is blij om met VV TFS uit Drachtstercompagnie een nieuw lid te verwelkomen. TFS – Troch Freonskip Sterk – (Nederlandse vertaling Door Vriendschap Sterk) is opgericht op 14 augustus 1949. De club speelt in een groen shirt met zwarte broek en heeft zowel bij de senioren als in de jeugd selecties actief in de competitie en heeft samen met VV Drachten een vrouwenteam. De thuiswedstrijden worden gespeeld op het gezellige sportpark ’t Trefpunt, dat haar naam eer aan doet omdat het letterlijk geldt als ontmoetingsplek voor de dorpsgenoten. Op deze wijze speelt de vereniging een belangrijke maatschappelijke rol in de samenleving.
 
Mindert de Vries, lid van het jeugdbestuur van de vereniging, is met recht trots op zijn club. “Hoe klein onze club ook is, wij zijn groeiend qua leden en zeker ambitieus,” aldus De Vries. “Het verenigingsleven is de spil van een kleine gemeenschap en dus uiterst belangrijk. FC Groningen is ook ambitieus, betrokken bij de omgeving en een pijler in het Noorden. Daar willen wij ons graag aan optrekken. Hoewel we uit Friesland komen voelen we ons zeker verbonden met FC Groningen en zijn we trots om vanaf heden lid te zijn van het FC Groningen Amateurconvenant.”
 
Het is voor FC Groningen belangrijk dat het amateurvoetbal in het verzorgingsgebied zich blijft ontwikkelen. Enerzijds vormen de voetbalverenigingen een centraal punt in de gemeenschap om kinderen en volwassenen in beweging te brengen. Voetbal heeft een grote waarde voor de maatschappij. Anderzijds zorgen de club ervoor dat spelers zich kunnen ontwikkelen en nieuw talent kan ontplooien. Spelers en speelsters die in de toekomst in Euroborg zouden kunnen schitteren.
 
Het FC Groningen Amateurconvenant heeft meerdere kernwaarden en helpt aangesloten verenigingen leden te werven en te behouden. Dat wordt onder meer gedaan door kennisdeling; het aanbieden van workshops en informatieavonden. En door te inspireren; topsport inspireert en daarom krijgen leden van aangesloten verenigingen meerdere malen per seizoen de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een wedstrijd in Euroborg te bezoeken. 

Terrein VV TFS

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord