Waardeloze middag voor FC Groningen in Arnhem.

Zondag 21 mei 2023 om 16:24

FC Groningen heeft zondagmiddag een waardeloze middag beleefd in Arnhem. Vitesse was met 6-0 te sterk voor de FC. Bij rust stond het 2-0. Million Manhoef maakte een hattrick, Melle Meulensteen, Gabriel Vidovic en Sondre Trondstad scoorden allen één keer. FC Groningen speelde ruim een helft met tien man na een rode kaart op slag van rust voor doelman Peter Leeuwenburgh.

FC Groningen kwam vroeg in het duel met Vitesse op een achterstand. Million rondde na vier minuten spelen een lage voorzet van Kacper Kozlowski af, 1-0. In de minuten daaropvolgend kreeg FC Groningen twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker.

Spits Ricardo Pepi werd via een steekbal van Laros Duarte richting doel gestuurd, maar stuitte op de uitkomende Kjell Scherpen. De doelman van Vitesse was twee minuten later eerder bij de bal dan Johan Hove. De Noor kon daardoor net niet binnenkoppen. Hove was halverwege de eerste helft nog een keer gevaarlijk na een voorzet van Oliver Antman, maar weer vond de middenvelder Scherpen op zijn weg.

Vitesse had meer balbezit in de eerste helft en schoot vaker op het doel zonder echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg zette FC Groningen in blessuretijd wel op een grotere achterstand. Een verkeerde terugspeelbal van één van de middenvelders werd opgepikt door Manhoef. De aanvaller kwam in zijn actie de uitkomende keeper Peter Leeuwenburgh tegen en ging naar de grond. De doelman moest met rood naar de kant. Jan de Boer kwam in het veld voor Tomas Suslov en kon met een van zijn eerste acties niet voorkomen dat Melle Meulensteen de 2-0 binnenschoot.

FC Groningen moest de gehele tweede helft met tien man spelen en speelde een dramatische helft. Na ruim tien minuten spelen na rust was het weer Manhoef die scoorde. De aanvaller kwam van de buitenkant naar binnen en schoot in de korte hoek de bal achter De Boer, 3-0.

Verdediger Thijmen Blokzijl maakte na ruim een uur spelen zijn rentree in het eerste elftal. Ook Joey Pelupessy en Thom van Bergen kwamen in het veld. Hove, Antman en Radinio Balker gingen naar de kant.

FC Groningen kwam twintig minuten voor het eindsignaal op een ruimere achterstand nadat invaller Gabriel Vidovic met een schuiver de 4-0 binnenschoot. Enkele minuten later schoot Manhoef zijn derde binnen, 5-0. De middag werd nog pijnlijker nadat Sondre Trondstad de eindstand in de 84ste minuut op 6-0 had bepaald.