Waar was dat feestje? In Euroborg!

Maandag 01 oktober 2012 om 10:29

FC Groningen heeft gisteren in Euroborg met 3-2 gewonnen van Roda JC. De overwinning kwam tot stand door een late treffer van Michael de Leeuw. Hij was met drie doelpunten de grote man aan Groningse zijde.

Roda JC begon gevaarlijk, na 33 seconden schoot Guus Hupperts  vanaf rechts op het doel van FC Groningen. Luciano had wat moeite om de bal tegen te houden, maar het ging goed. Toen kwam de FC in het spel en werd in de 17e minuut het eerste doelpunt gescoord. Virgil van Dijk kopte de bal uit een corner diagonaal richting tweede paal waar Michael de Leeuw het beslissende tikje gaf 1-0.

Een minuut later haalde Tamás Kádár, Genéro Zeefuik onderuit. De Roda-verdediger mocht met rood van het veld. De eerste helft volgde met een aantal kansen voor de FC, maar Roda JC kwam met de gelijkmaker. Dit doelpunt kwam door een vrije trap die werd genomen door oud-Groninger Fledderus.

De tweede helft begon rustig, totdat Michael de Leeuw opnieuw een doelpunt maakte. Na een goede voorzet van Maikel Kieftenbeld scoorde de Leeuw met het hoofd zijn tweede goal van de middag. Helaas kon FC Groningen de voorsprong opnieuw niet vasthouden. Amin Affane maakte in de 78e minuut gelijk spel.
Mitchell Schet loste nog een schot op het doel, maar helaas belandde de bal op de lat. Twee minuten later schoot ook Bacuna met een vrije trap tegen de lat. In de slotseconden van de vier minuten blessuretijd mocht Euroborg toch voor de derde keer juichen. Weer was het Michael de Leeuw die daar het derde en winnende doelpunt maakte.

Volgende week speelt FC Groningen weer thuis tegen Feyenoord. Natuurlijk gaan we weer voor de 3 punten!
Bij de wedstrijd tegen Roda JC waren leden van Kids United uitgenodigd om mee te lopen in de line-up:
Line-up:
Dylan van der Leedt, Alberto Bakker, Sharon Wildschut, Remco van der Broek, Patrick Schuiten, Huub Smit, Lara Smit, Willem Tamminga, Corné Tamminga, Lucas de Boer, Jeroen Bos, Thijs Bos, Patrick Knot, Remco Benniks, Maarten Tijsma, Devin Kromhout v.d. Meer, Brian Pinas, Pim Koopman, Kirsten Kukler, Justin Kukler, Steef Meek, Jop v.d. Laan, Sylvian Wagenaar, Harm Heeres en Megan Weites.
Shoot-out:
Jasper Kingma (door naar de kwartfinale), Sven Hazewinkel, Bjorn Schutter, Ryan den Otter (ook door naar de kwartfinale) en Lars Walma.
Junior Reporter:
Nanne Jelmersma was bij deze wedstrijd uitgekozen als Junior Reporter.
Bij de wedstrijdactiviteiten zijn foto’s gemaakt door Sportphoto Agency.Klik hier om enkele foto’s te bekijken. Meer foto’s zijn te bekijken en te bestellen via www.oypo.nl/juniorclubfoto.