string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Vrije verkoop Venezia gestart; Cambuur uitverkocht.

Dinsdag 27 juli 2021 om 15:29

FC Groningen speelt de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 vrijdag 6 augustus in eigen stadion tegen Venezia FC. De aftrap voor het duel met de club uit de Italiaanse Serie A is om 18.30 uur. Seizoenkaarthouders kunnen gratis naar binnen, maar dienen dan wel op tijd een e-ticket aan te vragen. Inmiddels is ook de vrije verkoop voor het interessante oefenduel met de Italiaanse ploeg gestart. Supporters zijn welkom met een volledige vaccinatie of via ‘testen voor toegang’.

Ruim een week na de laatste testcase tijdens de oefencampagne tegen Venezia begint de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs aan het Eredivisie-seizoen 2021/2022. Op zondag 15 augustus wordt er om 12.15 uur afgetrapt in Leeuwarden voor het competitieduel met Cambuur. FC Groningen wordt in Friesland gesteund door een “vol” gastenvak. Alle 260 beschikbare kaarten zijn van de hand gegaan. Mochten er coronaversoepelingen komen waardoor het gehele uitvak bezet mag worden, dan komen er 140 kaarten meer beschikbaar. Het gastenvak van Cambuur telt onder normale omstandigheden een capaciteit van 400 supporters.

Venezia
Seizoenkaarthouders die interesse hebben het oefenduel met Venezia FC te bezoeken, hebben gratis toegang, maar dienen hiervoor wel een e-ticket aan te vragen. De termijn om dit online te kunnen doen, is verstreken. Seizoenkaarthouders, die hun kaart nog niet hebben geclaimd, kunnen dit alsnog doen door contact op te nemen met de afdeling Supporterszaken via of te bellen met 050 – 587 87 87 (optie 1).
Bij de thuiswedstrijd tegen Venezia is alleen een e-ticket geldig. De seizoenkaart zal bij dit oefenduel geen geldig toegangsbewijs zijn. Ook vijfjaarkaarthouders dienen een e-ticket aan te vragen voor de wedstrijd tegen Venezia FC. FC Groningen werkt bij het oefenduel met de Italianen met een maximale capaciteit van 2/3 bezetting.

Losse kaarten
Supporters zonder huidige seizoenkaart bij FC Groningen kunnen in de periode van dinsdag 27 juli 09.00 uur tot en met vrijdag 6 augustus 18.29 uur een kaart kopen via tickets.fcgroningen.nl. Een toegangskaart voor volwassenen kost €10,- per stuk, voor jongeren geboren na 1 juli 2003 geldt een entreeprijs van € 5,-.

20200814GroningenPec001

CoronaCheck-app
FC Groningen kijkt er ontzettend naar uit eindelijk weer supporters in Euroborg te mogen ontvangen. Helaas is het stadionbezoek nog altijd aan diverse maatregelen onderhevig. Alle aanwezigen moeten voldoen aan de voorwaarden van de door de overheid gestelde CoronaCheck. Zo kunnen supporters naar binnen bij een volledige vaccinatie of als ze negatief zijn getest op corona bij één van de locaties van testenvoortoegang.nl. Een negatieve test mag maximaal 24 uur oud zijn.
Bij een negatieve test of volledige vaccinatie kan een QR-code worden gedownload in de CoronaCheck-app. Die code is samen met een geldig ID-bewijs en het e-ticket een vereiste om het stadion te betreden.

Niet ideaal
FC Groningen realiseert zich dat bovengenoemde restricties niet ideaal zijn voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd en vindt het ontzettend jammer dat het haar trouwe supporters en sponsorrelaties niet op de meest gastvrije wijze kan verwelkomen. Het is op dit moment echter de enige manier om wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. De Trots van het Noorden kijkt ongelooflijk uit naar het weer mogen ontvangen van supporters en sponsors in het eigen stadion.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup