string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Vrijdag achttiende editie van FC Groningen G-toernooi.

Donderdag 22 september 2022 om 15:00

De achttiende editie van het FC Groningen G-toernooi staat aankomende vrijdag op het programma. Op het sportpark van HFC’15 in Hoogkerk strijden tien ploegen wederom voor de winst, de eer en de glorie. Het levert gegarandeerd veel plezier en lachende gezichten op. Het FC Groningen G-toernooi vindt vrijdag 23 september plaats in Hoogkerk van 14.00 uur tot 17.00 uur. 

Gtoernooi2021

De teams worden allen begeleid door spelers en stafleden van FC Groningen. Alle beschikbare selectiespelers zullen in Hoogkerk aanwezig zijn. Daarnaast zullen studenten van het Alfa-college meehelpen in de organisatie van het evenement en de begeleiding van de teams.
 
SJS is titelverdediger en zal er alles aan doen om de gigantische beker wederom te bemachtigen. Afgelopen jaar won de ploeg uit Stadskanaal in het Stadspark, kunnen ze het kunstje wederom flikken in Hoogkerk?
 
Vanzelfsprekend is Kids United één van de deelnemende ploegen. Het geadopteerde G-team van FC Groningen is een graag geziene gast bij evenementen van de Trots van het Noorden en doet al jaren fanatiek mee aan het toernooi. Afgelopen editie bereikte Kids United de finale.  Kids United vaardigt ook een vrouwenteam af deze editie van het FC Groningen G-toernooi.
 
Natuurlijk is ook HS’88 van de partij. De club die al vanaf het allereerste begin bij het G-toernooi betrokken is al deelnemer en het team waar ieder jaar het plezier van afspat. SV Marum is nieuw en doet voor de eerste keer mee. VV Gorecht en VV ONR zijn bekende namen en doen wederom een gooi naar de eretitel.
 
Naast de grote beker stelt partner Univé de sportiviteitsprijs ter beschikking. Een wellicht nog mooiere prijs om te winnen. Daarnaast zal Univé zorgen voor de aankleding van het prachtige voetbalevenement.
 
FC Groningen wil de scheidsrechters, de studenten van het Alfa-college, vrijwilligers van de EHBO en partner Univé bij voorbaat hartelijk danken voor hun medewerking. Alle deelnemers ontzettend veel plezier gewenst en doe je best! 

_M7A1737

FC Groningen is niet de enige betaald voetbalclub die deze week aandacht vraagt voor het G-voetbal. Middels het project Coaches on Tour, een evenement van Coaches Betaald Voetbal, de vakvereniging en belangenbehartiger voor alle technische functies binnen het betaald voetbal, vragen clubs aandacht voor sporten met een lichamelijke of geestelijke beperking. Het initiatief Coaches on Tour komt tot stand in samenwerking met de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en de BSBV, de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal. FC Groningen combineert Coaches on Tour met het eigen georganiseerde FC Groningen G-toernooi.  

FC Groningen vindt dat sporten voor iedereen toegankelijk moet zijn, zonder drempels. Kinderen, volwassenen, mensen met of zonder lichamelijke beperking. De Trots van het Noorden omarmt het G-voetbal in de regio. Het FC Groningen G-Toernooi is het langstlopende maatschappelijke project van de club. Het initiatief om een voetbaltoernooi in Noord-Nederland te organiseren voor spelers met een beperking, stamt al uit 2003. Sindsdien is het FC Groningen G-Toernooi een jaarlijks terugkerend evenement.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam