string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Voormalig doelman Jan Nordström overleden.

Donderdag 13 april 2023 om 17:10

FC Groningen heeft het verdrietige bericht ontvangen dat oud-speler Jan Nordström eerder deze maand op 78-jarige leeftijd is overleden. De Zweed Nordström was van 1971 tot 1974 de eerste doelman sinds de oprichting van FC Groningen. De club condoleert familie, vrienden en kennissen van Nordström en wenst de nabestaanden sterkte met het verwerken van dit verlies.

Jan Nordström was de opvolger van de legendarische keeper Tonny van Leeuwen en de eerste doelman die het shirt van FC Groningen officieel droeg. Nordström was tevens de eerste van de in totaal 21 Zweedse voetballers die tot op heden uitkwamen voor de Trots van het Noorden.

Nordström debuteerde op 15 augustus 1971 voor de FC in de eerste officiële wedstrijd van de club, thuis tegen FC Utrecht. De doelman speelde in drie seizoenen in het Oosterpark 101 competitiewedstrijden en vijf bekerduels voor FC Groningen. In 1974 keerde de keeper terug naar het Zweedse IFK Göteborg, waarvan FC Groningen hem drie jaar eerder had overgenomen.

Jan Nordström speelde jeugdinterlands voor Zweden, werd enkele malen opgeroepen voor de Zweedse A-selectie, maar kwam nooit tot een officieel debuut. Nordströms weduwe Mona laat FC Groningen weten dat Jan altijd met een goed gevoel terugdacht aan zijn tijd in Groningen. De club wenst Mona, de rest van de familie en vrienden van Jan Nordström veel sterkte in het verwerken van het verlies.

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

20 uur geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

2 dagen geleden

Update: seizoenkaartteller op 9.000