string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Voorbeschouwing trainer Lukkien op uitduel met NAC Breda.

Donderdag 05 oktober 2023 om 13:00

FC Groningen speelt morgenavond, vrijdag 6 oktober, de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De aftrap in het Rat Verlegh Stadion is om 20.00 uur. De Trots van het Noorden wordt in Brabant gesteund door; 582 supporters. Wederom zijn alle beschikbare tickets voor FC-supporters verkocht. Voor andere FC-supporters en voetballiefhebbers die niet naar Breda (kunnen) reizen is het uitduel met NAC live te volgen op ESPN 3 of via het radioverslag op RTV Noord.

Hoofdtrainer Dick Lukkien en zijn staf moesten de ploeg oplappen na de dreun van het duel met FC Den Bosch, vorige week vrijdag. “We hebben de wedstrijd nabesproken, zoals altijd. Daaruit hebben we dingen meegenomen, maar het was geen nabespreking van een uur. Veel aanknopingspunten waren er ook niet. We hebben de goals weggegeven, de verdedigende stabiliteit die we in de wedstrijden daarvoor hadden, was er tegen Den Bosch even niet.”

En dus moet het in speelronde 9 van de Keuken Kampioen Divisie tegen NAC Breda anders, weet Lukkien. “Het komt eigenlijk steeds op hetzelfde neer: we moeten meer kansen creëren. Dat betekent bijvoorbeeld dat we vaker moeten schieten. Aan de andere kant moet het veel klinischer. We moeten een weg zien te vinden om wedstrijden te winnen. Dit betekent dat we de ruimtes moeten benutten die de tegenstander laat en daarin goede keuzes maken.”

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Iedereen kan morgenavond stemmen op zijn of haar favoriete speler in het uitduel met NAC Breda. Breng via deze link je stem uit op de Koning van de Wedstrijd: https://www.fcgroningen.nl/koning

Scheidsrechter
NAC Breda – FC Groningen staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben, die eerder dit seizoen ook het uitduel van de Trots van het Noorden met TOP Oss leidde. De wedstrijd in Breda wordt vanaf 19.50 uitgezonden op ESPN 3.

Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Dick Lukkien, waarin hij onder meer ingaat op de niet beschikbare spelers en de nieuwe speelwijze van tegenstander NAC Breda onder leiding van de nieuw aangestelde hoofdtrainer; Jean-Paul van Gastel.

Gerelateerd nieuws.

03:26
8 uur geleden

Lukkien: ‘Hiervoor hebben we keihard gevochten’

03:20
2 dagen geleden

De kleuren van… Rob Groen

01:53
2 dagen geleden

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar