string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Voor ons een zinderend slot van de competitie’.

Dinsdag 07 mei 2013 om 13:56

In de 427ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, kijkt hij vooruit naar het slotduel van de reguliere competitie met Ajax en kondigt hij de FC Groningen Junior Club Dag aan.

“We zijn er afgelopen zondag tegen VVV-Venlo niet in geslaagd de play-offs om een Europees ticket reeds definitief veilig te stellen. De 0-0 in stadion De Koel zorgde er wel voor dat we een plek op de ranglijst opschoven en dat we op de slotdag nog met slechts twee concurrenten te maken hebben voor de twee nog te verdelen play-offplaatsen. Daarbij hebben wij zondag bij onze wedstrijd in Euroborg tegen landskampioen Ajax aan een punt voldoende om op eigen kracht onze sportieve doelstelling voor dit seizoen te realiseren. Al met al voor ons dus een zinderend slot van de competitie.”
Play-offs
“Mochten wij ons zondagmiddag in Euroborg plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal, dan weten wij nu al dat we volgende week donderdag, 16 mei, starten met een thuiswedstrijd tegen dan wel FC Twente, dan wel FC Utrecht. Wij zullen bij kwalificering voor de play-offs dan ook vrijwel direct starten met de kaartverkoop voor deze thuiswedstrijd. Zoals te doen gebruikelijk krijgen seizoenkaarthouders voorrang bij de aanschaf van een kaart en hebben zij bovendien het voordeel van een prijskorting. Vanaf zondag 12 mei 18.00 uur tot en met dinsdag 14 mei kunnen seizoenkaarthouders hun eigen plek reserveren voor 10 euro. Kaarten kosten in de vrije verkoop vanaf woensdag 15 mei tot aan de wedstrijd 15 euro per stuk.”
Erehaag
“Vanaf deze plaats feliciteren wij Ajax met de derde landstitel op rij en wij hebben ook onze persoonlijk felicitaties reeds aan de collega’s in Amsterdam overgebracht. Voor het bezoek van Ajax zondag in Euroborg hebben wij gesproken over het mogelijk vormen van een erehaag bij de opkomst van de spelers van de landskampioen. Dit is een Engelse traditie en in Nederland hebben wij dat niet eerder gedaan. Hoewel wij uiteraard een groot respect hebben voor onze tegenstanders zijn wij de mening toegedaan dat we het vormen van een erehaag naar Engelse traditie niet moeten proberen te kopiëren. Een waardig applaus bij de opkomst van de spelers is bijvoorbeeld ook een mooie uiting van respect.”
Cambuur
“Feest was het ook in Leeuwarden. SC Cambuur pakte op de slotdag van de Jupiler League toch enigszins verrassend het kampioenschap ten koste van FC Volendam en promoveert hierdoor naar de Eredivisie. Wij hebben onze felicitaties reeds overgebracht richting onze Friese partner binnen onze gezamenlijke jeugdopleiding. Leuk daarbij is te vermelden dat Cambuur de titel pakte onder leiding van interim-trainer Henk de Jong, die een aantal jaren terug trainer is geweest van Jong FC Groningen, en twee FC-huurlingen in de gelederen heeft, te weten doelman Leonard Nienhuis en Tim Keurntjes.”
Finale Gasunie Shoot-Out bokaal
“In de rust van de wedstrijd van zondag wordt in Euroborg de finale gehouden om de Gasunie Shoot-Out bokaal. Na de laatste voorrondes en de kwartfinales wisten zich uiteindelijk acht leden van de Green White Bengels – onderdeel van onze FC Groningen Junior Club – te plaatsen voor de halve finale. Gerwin Bodewes, Rick Vos, Bjorn Gerretsen, Dennis Rijnvis en Rick van Weerden werden geklopt door Eduard Gerds, Stefan Mulder en Robby van Sluis. Dit laatste drietal strijdt dus zondag in een bomvolle Euroborg in de pauze om de Gasunie Shoot-Out bokaal en de winnaar wordt dus de opvolger van Theodoor Smit.”
Kids United
“Vandaag (dinsdag – red.) precies tien jaar geleden werd stichting Kids United opgericht, het door FC Groningen geadopteerde G-jeugdteam. Op 7 mei 2003 begonnen met vier kinderen en inmiddels gegroeid naar 77 leden met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Iedere woensdagmiddag staan er op vrijwillige basis twaalf trainers klaar, om alle kids een leuke training te geven. Het jubileumjaar heeft een paar hoogtepunten, waaronder een feestavond voor leden, ouders en hun broertjes en zusjes, zaterdag in de ABN AMRO Business Corner van Euroborg. Op zaterdag 15 juni is het jubileumtoernooi op Sportpark Het Noorden, waar 230 kinderen uit Noord Nederland het tegen elkaar zullen opnemen.”
Junior Club Dag
“Morgenmiddag (woensdag – red.) staat de grootste Junior Club activiteit van het jaar weer op het programma: de Junior Club Dag. Van 13.30 uur tot 17.00 uur is de ijshal van sportcentrum Kardinge omgebouwd tot speelparadijs met tal van attracties. De selectiespelers van FC Groningen zijn tot 15.00 uur aanwezig. Clubmascotte Groby is uiteraard heel de middag present. Alle Junior Club leden zijn van harte welkom. Zij dienen zich wel van te voren aan te melden voor deze niet te missen activiteit. Dit kan via de website van de Junior Club. Er hebben zich al achthonderd kinderen aangemeld voor deze actieve middag.”
Beker B1
“RVO FC Groningen/Cambuur B1 speelt morgenavond (woensdag – red.) de halve finales van de beker tegen NEC/FC Oss B1. Het bekerduel wordt in Nijmegen gespeeld en begint om 18.30 uur. De andere halve finale gaat op hetzelfde moment tussen Feyenoord B1 en Ajax B1. Wij wensen de ploeg van trainer Peter Moltmaker veel succes in deze halve eindstrijd.”
KleuRUN van Grunn
“Starten in het wit en eindigen als een kleurrijk kunstwerk? Bij ‘KleuRUN van Grunn’ is het mogelijk! Dit loopevenement, waarbij de deelnemers vijf kilometer lang met gekleurde poeders bestrooid worden, krijgt de inwoners van heel Noord-Nederland in hun greep. Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom deze spectaculaire en kleurrijke run met ons mee te maken. Winnen is geen doel, beleven des te meer. De opbrengst van deze KleuRUN van Grunn komt volledig ten goede aan Make-A-Wish Nederland. FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen organiseren op woensdag 3 juli 2013 deze KleuRUN, die zal plaats vinden op de drafbaan en Stadspark Groningen. Ga voor meer informatie naar www.facebook.com/kleurunvangrunn”
Gesloten
“Met de mededeling dat we aanstaande donderdag in verband met Hemelvaartsdag gesloten zijn, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’