string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Voor interland-weekend oefenduel met Sparta’.

Dinsdag 29 september 2015 om 14:33

In de 548ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen Ajax, kijkt hij vooruit naar de tweede Europese groepswedstrijd in en tegen Braga en het competitieduel van zondag in Arnhem met Vitesse én kondigt hij een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam aan.

“Met 2-0 verliezen bij Ajax kan als FC Groningen zijnde, maar de wijze waarop we afgelopen zaterdag de nederlaag in de Amsterdam ArenA leden, was voor ons teleurstellend. We hadden ons heel wat voorgenomen, maar van alle goedbedoelde plannen kwam weinig terecht. Het verlies was dan ook verdiend.”
Zwaar, maar mooi programma
“Er wacht ons deze week nog een zwaar, maar mooi programma. Morgen (woensdag – red.) vertrekken we vanaf Groningen Airport Eelde naar Portugal. De chartervlucht brengt ons naar Porto en vandaar rijden we met de bus naar het hotel in het noordelijker gelegen Braga. ’s Avonds is de officiële persconferentie met de trainer en aanvoerder van FC Groningen in Estádio Municipal de Braga en aansluitend om 20.00 uur de laatste training voor ons tweede Europese duel in groep F van de UEFA Europa League. Deze training is openbaar en dus ook te bezoeken door FC-supporters, die al in Braga zijn.”
“Donderdagavond is de wedstrijd. De aftrap is om 20.05 uur lokale tijd. In Nederland is het dan een uur later, dus 21.05 uur. We worden in Braga gesteund door 649 supporters. Voor de thuisblijvers is ons Europese duel met SC Braga live te volgen via FOX Sports.”
“Vrijdag keren we terug in Groningen en zondagmiddag worden we dan alweer in Arnhem verwacht voor het competitietreffen met Vitesse. Kortom: na het uitduel in Amsterdam nog twee uitwedstrijden achter elkaar, waarbij we veel dienen te reizen. Een vol en uitdagend programma.”
Oefenduel
“Volgende week volgt er een interlandperiode, waarin we dus geen competitie- of andere clubverplichtingen hebben. Omdat we een brede selectie hebben en niet alle spelers in aanmerking komen voor evenveel speelminuten, hebben wij met name voor deze groep een oefenwedstrijd georganiseerd. Volgende week donderdag, 8 oktober, spelen we om 14.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn tegen Sparta Rotterdam. De toegang bij dit oefenduel is gratis.”
Liberec
“Hoewel het nog even duurt, is het nu al fantastisch om te ervaren hoeveel supporters ons zullen gaan steunen bij onze derde groepswedstrijd in de Europa League, uit tegen Slovan Liberec op donderdag 22 oktober. In Tsjechië zullen maar liefst tweeduizend FC Groningen-supporters zijn. We zijn in goed overleg met de Tsjechen erin geslaagd om in plaats van de gebruikelijke vijf procent van de capaciteit – oftewel vijfhonderd kaarten – maximaal tweeduizend kaarten aan onze supporters te kunnen verkopen.”
“We waren op de hoogte van de grote belangstelling onder onze achterban voor het bezoeken van deze Europese uitwedstrijd. De totale voor FC Groningen beschikbaar gestelde capaciteit in het Stadion u Nisy, dat plaats biedt aan bijna 10.000 toeschouwers, was binnen een paar uur volledig uitverkocht. We kunnen ons nu al verheugen op de sfeer, die dat in Liberec zal gaan geven.”
Playing for Success
“Playing for Success Groningen krijgt voor het schooljaar 2015/2016 een bijdrage van 10.000 euro van Stichting Kinderpostzegels Nederland. Dankzij deze bijdrage kan het project ook dit schooljaar opnieuw aan ruim 250 kinderen haar activiteiten aanbieden. Playing for Success Groningen is vorige week gestart met vijf groepen leerlingen.”
“Ruim 75 kinderen gaan tien weken lang vol goede moed aan de slag met leuke en vooral leerzame opdrachten in en rondom ons stadion. Playing for Success Groningen is een project van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Het is een naschools-traject voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar, die veel méér kunnen dan ze op school laten zien. Ze komen wekelijks naar de Arjen Robben Skybox in Euroborg.”
5-jaarkaart
“Tot slot: morgen, woensdag 30 september, is de laatste unieke mogelijkheid een 5-jaarkaart aan te schaffen. Deze meerjaarkaart geeft tot medio 2020 vrije toegang tot alle wedstrijden van FC Groningen in Euroborg én houders helpen bij het realiseren van het technische beleidsplan ‘2018: Talenten op één’, waarbij het streven is dat vanaf genoemd jaartal minimaal vijftig procent van de eerste selectie bestaat uit eigen opgeleide spelers. Klik voor meer informatie over de éénmalige mogelijkheid van een 5-jaarkaart op onderstaande link.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding