string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Volle Euroborg bij kwartfinale beker tegen Fortuna Sittard.

Woensdag 07 februari 2024 om 13:00

Groningen en omstreken maakt zich op voor een bijzondere voetbalavond. Morgenavond, donderdag 8 februari, stroomt Euroborg vol voor een prachtig affiche: FC Groningen – Fortuna Sittard in de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. De aftrap op deze speciale bekeravond is om 20.00 uur.

Dick Lukkien was erbij als assistent-trainer toen de Trots van het Noorden in mei 2015 de KNVB-beker won. De huidige hoofdtrainer van FC Groningen krijgt een glimlach op zijn gezicht als het gaat over het bekertoernooi. “Vanaf de eerste ronde hebben we als staf de schoonheid van de beker aangehaald. We hebben nergens iets laten liggen om tot de kwartfinale te komen. En nu willen meer, zeker met de steun van een volle Euroborg in onze rug.”

Dat het affiche mogelijkheden biedt, beaamt Lukkien. “Maar we moeten ons ook realiseren dat Fortuna een stevige middenmoter in de Eredivisie is en het dit seizoen goed doet. Al vaker hebben trainers geconstateerd dat de verschillen tussen het rechterrijtje van de Eredivisie en de topclubs uit de KKD niet zo groot zijn. We hebben dit eerder laten zien tegen Excelsior. Hopelijk is het morgenavond opnieuw zo.”

Tickets
De kaartverkoop voor het duel van donderdagavond gaat hard. Supporters die nog geen kaart hebben gekocht en graag de wedstrijd live in het stadion willen meemaken kunnen via de FC Groningen Ticketshop de nog beschikbare tickets bestellen. De FC Groningen Ticketshop is te bereiken via: https://tickets.fcgroningen.nl.  

Scheidsrechter
FC Groningen – Fortuna Sittard staat donderdagavond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Bekijk via onderstaande videoplayer de gehele voorbeschouwing van Dick Lukkien, waarin de huidig hoofdtrainer onder meer ingaat op de kwaliteiten van de ploeg van voormalig FC-trainer Danny Buijs, de terugkeer van Laros Duarte in de selectie van de Trots van het Noorden en de rest van de spelersgroep.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

7 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april

02:01
2 weken geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg