string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Voetbalvereniging Ruinerwold nieuwste lid Amateurconvenant.

Donderdag 24 februari 2022 om 15:05

Voetbalvereniging Ruinerwold heeft zich per direct aangesloten bij het Amateurconvenant van FC Groningen. De club uit Drenthe ziet de samenwerking als een goede stap in het verwezenlijken van haar doelstellingen. De regionale samenwerking kent in totaal 202 voetbalverenigingen en één scheidsrechtersvereniging. Daar komt Ruinerwold nu dus bij.

Logo Voetbalvereniging Ruinerwold

V.V. Ruinerwold, opgericht in 1941, biedt plaats aan zestien jeugdteams, acht seniorenteams en een elftal voor kinderen met een handicap. Zowel in de jeugd (vier) als in de senioren (twee) is er ook ruimte voor damesvoetbal. De bekendste naam uit de jeugdopleiding van de club is Joris Voest. De linksback, die tegenwoordig uitkomt voor Harkemase Boys, speelde voor sc Heerenveen en FC Emmen.  
 
René Tulner, voorzitter van Ruinerwold, legt uit waarom zijn vereniging aansluit bij het convenant. “Voetbalvereniging Ruinerwold is een ambitieuze club met bijna vijfhonderd enthousiaste leden. Wij zoeken de optimale balans tussen plezier in voetbal en prestatie. Het Amateurconvenant van FC Groningen past perfect bij deze doelstelling. Betaald voetbal is de stip op de horizon wat betreft onze ambitie en betrokken mogen zijn bij FC Groningen geeft een extra impuls aan ons plezier in deze mooie sport.” 
 
FC Groningen heeft een sterke betrokkenheid met haar verzorgingsgebied en vertolkt een voorbeeldfunctie en voortrekkersrol in de samenwerking met amateurverenigingen. De Trots van het Noorden wil verbinden, inspireren en het voetbalniveau verbeteren. Een belangrijk onderdeel van het convenant is dan ook de Voetbalschool in de regio. Andere activiteiten waarmee invulling gegeven wordt aan het convenant zijn verschillende clinics en kaartenacties voor thuiswedstrijden van de FC.  
 
Aangesloten zijn bij het Amateurconvenant kan beschouwd worden als een intentieverklaring tussen FC Groningen en de amateurvereniging. Elke club uit het verzorgingsgebied kan zich kosteloos aanmelden.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam