Vliegende start levert winst op in Euroborg tijdens bijzondere avond.

Vrijdag 08 december 2023 om 21:56

FC Groningen heeft vrijdagavond in Euroborg gewonnen van Telstar. De Trots van het Noorden scoorde al vroeg in de wedstrijd en leidde bij rust met 2-0 door twee goals van Luciano Valente. Dat was ook de eindstand. Tika de Jonge maakte als invaller zijn eerste minuten in Euroborg. Voor invaller Nick Bakker betekende het duel met Telstar zijn rentree als voetballer van FC Groningen.

FC Groningen kende een vliegende start in Euroborg waar het voor de verandering de eerste helft richting de fanatieke Noordtribune speelde. Luciano Valente torende na zes minuten spelen hoog boven zijn tegenstander uit en kopte de 1-0 binnen.

De Trots van het Noorden speelde met veel energie waarbij snel druk werd gezet bij balverlies om de bal weer te veroveren. Het leverde goede kansen op. Jorg Schreuders zag een inzet door een verdediger van de lijn gehaald nadat Thom van Bergen de bal had veroverd. Romano Postema schoot uit de draai vlak over de kruising. Valente maakte snelheid met de bal aan de voet, speelde Schreuders vrij en zijn lage voorzet belandde bij de Groningse spits. Postema miste het doel op enkele centimeters.

De druk van de voorwaartsen bleef gigantisch en halverwege de eerste helft was het Valente die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte, 2-0. Deze keer schoot de middenvelder een afvallende bal beheerst achter keeper Ronald Koeman. Zijn eerste goals in Euroborg en ook de ruststand van het duel.

De 18.788 toeschouwers zagen Telstar-keeper Koeman aan het begin van de tweede helft het doel voor de naar zijn familie vernoemde tribune bezetten. Marco Rente vuurde vijf minuten na de rust met een volley op dat doel. Aan de andere kant plukte Hidde Jurjus stijlvol een kopbal van Zakaria Eddahchouri uit de benedenhoek. Even later leek Laros Duarte op het doel af te kunnen. De middenvelder werd gevloerd in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Jannick van der Laan liet doorspelen.

De FC kreeg kansen via een kopbal over het doel van Radinio Balker en spits Postema werd gestuit door Koeman. De keeper kwam met nog ruim een kwartier op de klok goed uit zijn doel waardoor hij Wouter Prins van scoren afhield. Trainer Dick Lukkien gunde Tika de Jonge zijn eerste speelminuten voor het eerste in Euroborg terwijl ook Leandro Bacuna in het veld kwam voor het laatste kwartier. Postema en Duarte gingen naar de kant. Enkele minuten later ontving Valente een groot applaus van de supporters en speelde Fofin Turay verder in zijn plaats.

FC Groningen werd in de slotfase van het duel nog gevaarlijk via voorzetten van de zijkant. Een bal van Schreuders vond – na goed doorzetten – geen medespeler en een voorzet van Prins werd op het laatste moment weggekopt door de verdediging van Telstar.

Een bijzonder moment in de laatste minuten van de wedstrijd. Prins ging naar de kant en Nick Bakker maakte zijn rentree als speler van FC Groningen in Euroborg. Kian Slor kreeg ook zijn eerste minuten van het seizoen als vervanger van Van Bergen. De stand veranderde niet meer waardoor FC Groningen met 2-0 won van de ploeg uit Velsen-Zuid.

FC Groningen speelt op vrijdag 22 december weer thuis. Jong FC Utrecht is dan de tegenstander. Tickets zijn te koop via: https://tickets.fcgroningen.nl. Komende vrijdag gaat de Trots van het Noorden op bezoek in Maastricht bij MVV. Dinsdag 19 december wacht het bekerduel met Willem II in Tilburg.