string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Virus treft selectie FC Groningen in aanloop naar Emmen.

Donderdag 18 januari 2024 om 13:00

FC Groningen wordt geteisterd door een virus. Spelers, staf- en personeelsleden zijn of worden ziek. In de afgelopen dagen is van goed en volwaardig functioneren ter voorbereiding op de volgende wedstrijd geen sprake. Op de laatste dag voor het geprogrammeerde treffen met FC Emmen had de Trots van het Noorden negen spelers op het veld staan, onder wie jongens uit onder-21. De veldtraining was in handen van assistent-trainer Marcel Groninger, want op keeperstrainer John Vos na waren de overige leden van de technische staf ook afwezig in verband met ziekte.

FC Groningen heeft de KNVB vanwege het virus verzocht om het uitduel met FC Emmen uit te stellen. De Trots van het Noorden is in afwachting van een antwoord van de voetbalbond.

Welzijn en gezondheid
Waarnemend coach Marcel Groninger zegt over de situatie bij FC Groningen: “Voor, tijdens en na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Excelsior vielen spelers en stafleden bij bosjes om. Het ging steeds heel snel, van het ene op het andere moment werden mensen ineens ziek. Het greep en grijpt razendsnel om zich heen. Ik heb dit in al die jaren als trainer niet eerder meegemaakt.”

Hoewel FC Groningen nog in afwachting is van een antwoord van de KNVB, vindt de technische staf van de club het onverantwoord te moeten spelen. “Buiten het feit dat we niet voldoende beschikbare spelers hebben, gaat het om het welzijn en de gezondheid van spelers. Het is onverantwoord om spelers een topsportprestatie te moeten laten leveren als het lichaam daar niet klaar voor is. Ook richting tegenstander Emmen is het een risico, het gaat namelijk om een zeer besmettelijk virus.”

Scheidsrechter
Als de KNVB de wedstrijd in het programma laat staan, begint FC Emmen – FC Groningen vrijdagavond om 20.00 uur. De groen-witte ploeg die dan aan de aftrap verschijnt, wordt aan de Oude Meerdijk wederom gesteund voor een vol uitvak. De Noordelijke clash staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos. Voor de thuisblijvers is het competitieduel live te volgen via ESPN 3. Bekijk via onderstaande videoplayer de update over de situatie bij de Trots van het Noorden van Marcel Groninger, die op dit moment namens de technische staf de honneurs waarneemt.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Lukkien: ‘Vol gas geven voor de winst’

3 dagen geleden

Stem nu voor de Scapino Goal van de Maand april

02:01
1 week geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg