string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vier pagina’s over FC in nieuwe VI.

Donderdag 31 mei 2012 om 12:22

FC Groningen komt deze week ruim aan bod in de nieuwe editie van Voetbal International. Journalist David de Vries besteedt vier pagina’s aan onder meer de nieuwe trainer Robert Maaskant en het geraamte van het elftal voor de komende voetbaljaargang. VI nummer 22 ligt sinds woensdag 30 mei in de winkel.

Op de cover van de Voetbal International wordt het artikel aangekondigd als ‘FC Groningen bluft weer’. In het artikel schrijft de Vries allereerst over de nieuwe trainer: “Met Robert Maaskant haalt FC Groningen een trainer in huis die wel weet hoe hij zich moet verkopen. De term kroonprins, zoals hij na zijn successen bij RBC Roosendaal steevast werd genoemd, is hij liever kwijt dan rijk. Toen bij Willem II bleek dat niet alles wat hij beroert in goud verandert, achtervolgde dat predicaat hem immers. Maar wie denkt dat Maaskant aan zelfvertrouwen heeft ingeboet, heeft het mis. ‘Ik hou van normaal doen, maar breng wel een bepaalde dosis lef en brutaliteit mee. Het is nu aan mij dat op de selectie over te laten slaan.’”
Over de doelen voor volgend seizoen: “Gezien de bravoure vanuit de leiding, heeft het praten over ambities bij FC Groningen altijd een extra dimensie. ‘De ambitie is dat de directeur het in elk geval niet over een kampioenschap heeft’, zegt Maaskant met een knipoog tijdens de persconferentie. Afgelopen seizoen sprak FC Groningen voor het eerst in de clubgeschiedenis de harde eis van Europees voetbal uit. Iedereen weet hoe het afgelopen is. Uiteindelijk kostte het niet kunnen inlossen van die wens Huistra de kop. Maaskant: ‘Zolang iedereen zich realistisch toont, is er wat mij betreft niets mis met ambities. Sterker nog, ik vind dat alleen maar mooi. … Ik weet ook wel dat zoiets extreems (kampioen worden – red.)  volgend seizoen niet zal lukken, maar ik heb ook weinig met een plekje in de middenmoot als uitgangspunt.’”
En over de onderhandelingen tussen FC Groningen en de nieuwe trainer: “‘Vijf minuten. Geen seconde langer. Hij had een indicatie, wij ook. Een paar bananenschillen erbij en we hadden een akkoord.’ Ook tekenend, volgens Nijland: ‘Vlak voor de presentatie, vroeg Robert of ik wel hetzelfde had opgeschreven als dat we hadden afgesproken. Blind tekende hij het contract. Dat zegt iets over het vertrouwen.’ Het geloof in elkaar is groot, zo bleek afgelopen week. Maaskant was amper gepresenteerd, of hij reed naar de nabijgelegen golfbaan om daar te worden voorgesteld aan een groep sponsors van de club. Het enthousiasme was groot.”
De nieuwe VI ligt nu in de winkels.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren