‘Verslag van mini-trainingskamp in Duitsland’

8 januari 2019 / vandaag

In de 703de en eerste nieuwsbrief van 2019 namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de actuele stand van zaken bij FC Groningen, kijkt hij vooruit naar de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die zich wat de eerste selectie betreft de komende dagen grotendeels in Duisburg zal afspelen, en benoemt hij de nieuwjaarsbijeenkomst van de club, volgende week maandag.

“Om te beginnen wil ik via deze eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar namens Raad van Commissarissen, directie, management, medewerkers en vrijwilligers van FC Groningen iedereen een heel goed, gezond en sportief 2019 wensen!”
 
Winterstop
“Vanwege de winterstop ligt de Eredivisie tot het derde weekend van januari stil. FC Groningen onder-23 hervat komende zaterdag al de competitie in de Derde Divisie met een thuiswedstrijd tegen DVS’33. De ploeg van trainer/coach Alfons Arts oefende vandaag (dinsdag – red.) in Nijmegen tegen Jong N.E.C. Het eerste competitieduel van de Beloften, aanstaande zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn, begint om 15.00 uur en zoals altijd is er bij deze wedstrijden vrije toegang.”
 
Eerste selectie
“Vandaag (dinsdag – red.) reizen 24 spelers en 12 stafleden naar Duitsland voor een mini-trainingskamp. Onder de namen van de eerste selectiespelers onder anderen de drie nieuwelingen die wij de afgelopen periode hebben aangetrokken: Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani en Kaj Sierhuis. De eerste selectie wordt aangevuld met de Remco Balk, Kellian van der Kaap en Leonel Miguel uit onze opleiding. Een aantal spelers van deze groep zal zaterdagmiddag aansluiten bij de competitiewedstrijd van FC Groningen onder-23.”
 
“Uriel Antuna en Jannik Pohl blijven in Groningen achter. Voor de Mexicaanse huurling wordt met zijn werkgever Manchester City naar een oplossing gezocht voor de tweede seizoenshelft, aangezien de toekomst van Antuna niet in Groningen ligt. De Deense spits Pohl herstelt in het TopsportZorgCentrum van een blessure. Zoals bekend neemt Ritsu Doan namens Japan deze maand deel aan de Asian Cup. In dat toernooi speelt hij morgen (woensdag - red.) de eerste van drie wedstrijden in de groepsfase, tegen Turkmenistan.”
 
Live op fcgroningen.tv
“Vanavond (dinsdag – red.) wordt in Keulen direct een eerste oefenwedstrijd afgewerkt tegen 1. FC Köln, dat halverwege het seizoen op de tweede plaats staat in de 2. Bundesliga op één punt achterstand op een andere grote naam in het Duitse voetbal: HSV. Het treffen met FC Köln is een weerzien van onze huurling Tim Handwerker met zijn voormalige ploeggenoten. De eerste test van 2019 begint om 19.30 uur en wordt live uitgezonden via http://fcgroningen.tv.”
 
“Direct na de wedstrijd in Keulen reist de ploeg naar het even verderop gelegen Duisburg, waar tot en met vrijdag de tenten worden opgeslagen. Op de laatste dag van het mini-trainingskamp in Duitsland wordt een tweede oefenduel gespeeld. Dan is MSV Duisburg de tegenstander, eveneens uitkomend in de 2. Bundesliga waar het halverwege het seizoen de 16de plaats inneemt op de ranglijst.”
 
Verslag
“Als de omstandigheden het toelaten, zullen wij ook het oefenduel met MSV Duisburg live uitzenden. Zoals vorige week al bekend is gemaakt, mag er bij beide oefenwedstrijd op last van de Duitse autoriteiten geen publiek aanwezig zijn. Het communicatieteam van FC Groningen zal echter zoveel mogelijk verslag doen van alle activiteiten tijdens het trainingskamp, zodat onze supporters voldoende op de hoogte worden gehouden van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.”
 
Vijf Wedstrijden Pakket
“Voor FC Groningen begint de Eredivisie weer op zaterdag 19 januari. Om 20.45 uur is dan Heracles Almelo te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De online kaartverkoop voor de resterende negen thuiswedstrijden van het seizoen 2018/2019 loopt. Nieuw is dat via deze website voor een sterk gereduceerd tarief een Vijf Wedstrijden Pakket te koop is voor de thuisduels met Heracles Almelo, Vitesse, Feyenoord, VVV-Venlo en ADO Den Haag. Dit zijn de eerste vijf thuiswedstrijden in 2019.”
 
Nieuwjaarsbijeenkomst
“Volgende week maandagavond, 14 januari, houden wij voor onze zakelijke relaties een nieuwjaarsreceptie in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Onderdeel van de avond is een optreden van FC de Rebellen, een selectie van de meest markante, uitgesproken en spraakmakende voetballers van ons land.”
 
“In twee keer drie kwartier vertelt een aantal rebellen hoe het écht zit in de voetballerij. Niet de romantische of komische anekdotes die iedereen al wel eens heeft gehoord, maar een andere kant. Achtergronden over macht, geld, list en bedrog. Verhalen die niet eerder zo openhartig werden verteld. Te gast in Groningen zijn Wim Kieft, Glenn Helder en Marcel Meeuwis. De presentator is Koert Westerman. Dit onderdeel van onze nieuwjaarsbijeenkomst zal live te volgen zijn via http://fcgroningen.tv.”
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws