string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Verschuivingen binnen compositie-overleg FC Groningen.

Maandag 25 maart 2024 om 17:00

In aanloop naar de zomer transferwindow van 2024 krijgt manager Voetbal & Opleiding Art Langeler de verantwoordelijkheid over de technische zaken bij FC Groningen en gaat hij vanuit die rol het compositie-overleg bij FC Groningen voorzitten. Deze verschuiving binnen het gremium vindt plaats omdat algemeen directeur Wouter Gudde uiterlijk eind dit seizoen vertrekt bij de club en de Trots van het Noorden vanaf nu gaat toewerken naar de samenstelling van de selectie voor het nieuwe voetbalseizoen. Binnen het compositie-overleg wordt de aan- en verkoop van spelers en de inrichting van de eerste selectie van FC Groningen besproken en bepaald.

De voorzitter van het compositie-overleg geeft uitvoering en leiding aan de besluitvorming dat binnen het overlegorgaan tot stand komt. Met het aanstaande vertrek van Gudde wordt Langeler nu technisch eindverantwoordelijke. Zodra de nieuwe algemeen directeur bij FC Groningen is aangesteld en de eerstvolgende transferwindow er na komende zomer op zit, wordt in gezamenlijkheid besproken of Langeler verder gaat in de rol van technisch eindverantwoordelijke. Op dit moment maken naast Langeler en Gudde ook Henk Veldmate (Internationaal Scout), hoofdtrainer Dick Lukkien en het hoofd scouting van FC Groningen deel uit van het compositie-overleg.

Die laatste functie is de afgelopen jaren bekleedt door Wes Beuvink. Hij maakt echter per 1 april aanstaande de overstap naar AC Milan, waar Beuvink onderdeel gaat worden van het scoutingsapparaat van de Italiaanse voetbalgrootmacht. Beuvink is sinds september 2019 in dienst bij de Trots van het Noorden, waarvan sinds medio 2020 als hoofd scouting.

Binnen het compositie-overleg neemt Arno de Jong, nu nog hoofd jeugdscouting bij FC Groningen, na 1 april aanstaande de plek in van Beuvink en promoveert hij naar de functie van hoofd scouting. De Jong is reeds acht seizoenen betrokken binnen de scouting van de FC Groningen Opleiding. Begonnen als vrijwilliger en doorgeroeid naar een dienstverband binnen de club. Als hoofd jeugdscouting is De Jong verantwoordelijk voor het aansturen van het gehele scoutingapparaat binnen de Opleiding. De Jong maakt nu een volgende stap in zijn loopbaan binnen FC Groningen en heeft een contract ondertekend tot medio 2027.  

Voetbalcommissaris Han Berger houdt vanuit de RvC toezicht binnen het compositie-overleg en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het orgaan dat de sportieve koers van FC Groningen uitzet.

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Promotiekraker in Tilburg eindigt gelijk

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

02:01
2 dagen geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg