string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Verdere professionalisering van de jeugdopleiding.

Vrijdag 11 juli 2008 om 00:16

In de 185ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op een aantal veranderingen binnen de jeugdopleiding en benoemt hij een mega-order voor FC Groningen Media.

“Het mag duidelijk zijn dat dezer dagen de focus van alle voetballiefhebbers en –volgers op het Europees kampioenschap voetbal in Oostenrijk en Zwitserland ligt. Het was toch geweldig om te zien dat Arjen Robben, een speler met een nadrukkelijk Groningse achtergrond en binding met de FC, beslissend was met zijn invalbeurt tegen Frankrijk. We zullen zijn verrichtingen – net als die van de rest van Oranje – de komende week tijdens het EK nauwlettend blijven volgen. Het Nederlands elftal maakt indruk in Europa en het is mooi om te zien dat Ruud Hesp, keeperstrainer van FC Groningen én Oranje, hiervan onderdeel uitmaakt.”
Afsluiting seizoen
“Bij FC Groningen concentreren de voetbalactiviteiten zich op de achtergrond. De jeugdopleiding van de club heeft gisteravond (maandag – red.) het seizoen afgesloten met een avond in paviljoen Kaap Hoorn. Hierbij waren ongeveer zestig mensen aanwezig. Traditioneel werd er stilgestaan bij het vertrek van enkele medewerkers en tevens had Peter Jeltema, hoofd jeugdopleiding bij FC Groningen, nog enkele nieuwtjes te melden.”
“Zo treedt Peter Moltmaker fulltime in dienst van FC Groningen. Hij tekent een contract voor vier jaar. Moltmaker was de laatste jaren trainer op Corpus den Hoorn. Hij leidde afgelopen seizoen FC Groningen B1 en zal dit ook komend jaar gaan doen. Daarnaast zal hij zich overdag gaan bezighouden met het trainen van jeugdspelers. Dit tekent de verdere professionalisering van onze jeugdopleiding.”
Coördinator jeugdzaken
“Op beleidsmatig niveau is er ook een verandering te melden. Bas Eimers verlaat na één jaar de organisatie en zijn taken als coördinator jeugdzaken worden overgenomen door Edwin Bolt. Hij was de laatste jaren al binnen FC Groningen actief, het afgelopen seizoen als elftalleider bij FC Groningen C2.”
“Gisteren (maandag – red.) kon een tweede groep van zeshonderd mensen van de reservelijst gebruik maken van de mogelijkheid een seizoenkaart aan te schaffen voor het seizoen 2008/2009. Hiervan werd wederom massaal gebruik gemaakt. We zullen nu een inventarisatie maken en bekijken of er nog plaatsen over blijven, die in aanmerking komen om te worden bezet door nieuwe seizoenkaarthouders.”
Open Dag
“Naast de verbouwing in Euroborg, die de komende weken in volle hevigheid zal doorgaan, is er ook een start gemaakt met de voorbereidingen voor de Open Dag, die op zondag 24 augustus wordt gehouden. Zodra er over het programma meer bekend is, zullen we dit uiteraard op deze website melden.”
“In de voorbereiding speelt FC Groningen ook diverse oefenwedstrijden in de regio. De kaartverkoop voor deze duels verloopt bij iedere wedstrijd via de vereniging waar het duel wordt georganiseerd.”
Live voetbal
“Afgelopen week is er op de website van FC Groningen een banner geplaatst om daarmee de interesse te peilen onder de fans voor het nieuwe TV-kanaal van de Eredivisie. Deze actie heeft ertoe geleid dat al ruim duizend mensen vrijblijvend hun gegevens hebben achtergelaten. Met dat aantal gaat de FC veruit aan kop in een lijst van alle achttien Eredivisieclubs. Wie op de hoogte gehouden wenst te worden van de mogelijkheden volgend jaar live Eredivisieduels te bekijken, waaronder natuurlijk ook die van FC Groningen, kan zich aanmelden via de banner aan de rechterkant van deze website.”
“Tot slot kunnen we melden dat FC Groningen Media een enorme order in de wacht heeft weten te slepen. Voor de Hanzehogeschool Groningen zal een huis-aan-huis krant worden gemaakt voor de drie noordelijke provincies met een oplage van 700.000 exemplaren. In deze full colour uitgave op A3-formaat zal informatie komen te staan over tal van mogelijkheden die de Hanzehogeschool biedt. De geschiedenis van de hogeschool voert terug tot 1798, de Hanzehogeschool in haar huidige vorm bestaat sinds 1 april 1993 uit een fusie tussen de Rijkshogeschool Groningen en de Hanzehogeschool Groningen en viert dit jaar derhalve het derde lustrum.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam