string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Verdediger Talo jaar langer bij FC Groningen.

Donderdag 03 maart 2022 om 10:00

FC Groningen heeft de aflopende overeenkomst met Nikolas Talo met een jaar verlengd. De Finse verdediger tekent een contract tot de zomer van 2023 met een optie voor nog een seizoen. Talo viert later deze maand zijn 19de verjaardag. 

De jeugdinternational van Finland kwam in 2019 over van TPS Turku naar Groningen en begon destijds in de Onder-17 van de Trots van het Noorden. Na een succesvolle huurperiode werd de linkspoot definitief door FC Groningen overgenomen. Talo groeide door binnen de Opleiding en hoewel een vervelende blessure voor tegenslag zorgde, is de Fin na een intensieve revalidatieperiode weer volledig fit. De stopper kwam in de najaarscompetitie zowel voor FC Groningen onder-18 als FC Groningen onder-21 uit. 
 
Hoofd Jeugdscouting Arno de Jong ziet voldoende mogelijkheden voor de verdediger om door te groeien binnen FC Groningen. “We kennen Nikolas als een speler die van alle faciliteiten binnen de club gebruik maakt om zichzelf te ontwikkelen. De afgelopen jaren is hij dan ook enorm gegroeid. Niet alleen als voetballer, maar ook als persoon. Na het oplopen van zijn blessure, heeft hij er alles aan gedaan om weer fit te worden en dat zegt veel over het karakter en doorzettingsvermogen deze jongen. Met dit nieuwe contract willen wij Nikolas belonen en hem nog minimaal een jaar de kans geven zich verder te ontwikkelen. Met als uiteindelijke doel de stap naar het eerste elftal.”

talo2

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard