string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Verdediger Maxim Mariani tekent contract tot 2025.

Donderdag 02 maart 2023 om 16:00

FC Groningen heeft verdediger Maxim Mariani gecontracteerd. De speler van FC Groningen onder-21 tekende deze week in het bijzijn van zijn familie in Euroborg een overeenkomst tot medio 2025. Het contract bevat een optie voor nog een extra jaar. Mariani doorliep tot op heden alle lichtingen van de Opleiding.

Mariani is een 18-jarige verdediger afkomstig uit Groningen. Hij begon met voetballen bij Be Quick 1887 en stroomde in binnen de Opleiding van FC Groningen bij de jongste lichting, FC Groningen onder-12. De verdediger mocht afgelopen winterstop met de A-selectie mee op trainingskamp en speelde mee in verschillende oefenwedstrijden. Tot een officieel debuut voor de Trots van het Noorden kwam het nog niet, al zat Mariani al wel twee keer bij de wedstrijdselectie tijdens een officieel duel van het eerste elftal.

Hoofd jeugdscouting Arno de Jong is content dat er wederom een speler uit de regio en de eigen Opleiding door FC Groningen is gecontracteerd. “Maxim is een centrale verdediger die ook op andere posities achterin uit de voeten kan. Hij is verdedigend sterk, heeft snelheid en kan ook in het voetballende gedeelte een extra bijdrage leveren. Het is een open jongen die de laatste jaren binnen de Opleiding mooie stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling.”

Mariani heeft al mogen ruiken aan het eerste elftal en zal de komende jaren hard blijven werken om daadwerkelijk de laatste stap richting Euroborg te zetten. De hoofdpersoon zelf is trots op het tekenmoment en haalt vertrouwen uit het contract dat hij heeft mogen signeren. “Mijn familie was erbij, dat was mooi. Het doel is om me bij Onder-21 goed te laten zien en vanuit daar de stap te maken naar het eerste. Ik ga volle bak bij Onder-21 en ga volle bak om mezelf te blijven ontwikkelen.”

Bekijk het interview met Maxim Mariani via onderstaande videoplayer. Ook trainer/coach/manager Sander van Gessel komt aan het woord onder meer over de kwaliteiten van de verdediger die sinds dit kalenderjaar ook de aanvoerdersband draagt bij FC Groningen onder-21.  

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Wie maakt de Scapino Goal van de Maand: februari? Stem nu

3 dagen geleden

Oudste lichtingen Opleiding zaterdag in actie op Corpus

03:04
5 dagen geleden

Lukkien: ‘Spelen op dat wonder’