Veldwijk tekent voor drie seizoenen bij FC Groningen

12 juli 2017 / vandaag

Aanvaller Lars Veldwijk heeft bij FC Groningen een overeenkomst getekend voor de komende drie seizoenen. Voor de overgang van Veldwijk van het Belgische KV Kortrijk naar FC Groningen wordt een transfersom betaald. Op verzoek van KV Kortrijk wordt de hoogte hiervan niet bekend gemaakt.

Lars Veldwijk is een aanvaller die op 21 augustus 1991 werd geboren in het Noord-Hollandse Uithoorn. Hij heeft zowel de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse nationaliteit en is international van Zuid-Afrika. Veldwijk speelde in de jeugd bij de Legmeervogels in zijn geboorteplaats Uithoorn en bij Argon in Mijdrecht, voordat hij in de opleiding van FC Volendam terecht kwam. Bij de Volendammers maakte de spits zijn debuut in het betaalde voetbal waarna hij in 2011 de overstap maakte naar FC Utrecht. In Utrecht speelde Veldwijk zijn eerste Eredivisiewedstrijden en werd vervolgens in die periode verhuurd aan FC Dordrecht dat destijds in de Jupiler League speelde.
 
In 2013 vervolgde de spits zijn carrière bij Excelsior, eveneens in de Jupiler League. Met dertig treffers werd Veldwijk topscorer van de Jupiler League in het seizoen 2013/2014 en maakte de overstap naar het Engelse Nottingham Forest. In 2015/2016 werd hij door de Engelse club verhuurd aan PEC Zwolle, waar hij 14 keer scoorde en 11 assists gaf. Aan het begin van afgelopen seizoen volgden er nog enkele duels in Engeland, voordat een transfer naar KV Kortrijk in België volgde. Lars Veldwijk speelde op 15 november 2016 een oefeninterland voor Zuid-Afrika, tegen Mozambique (1-1). Vanaf de winterstop is Veldwijk verhuurd aan het Noorse Aalesunds FK. Daar speelde hij tot dusver zestien wedstrijden en scoorde vijf keer. In totaal speelde Veldwijk 168 officiële wedstrijden voor zijn acht voorgaande clubs en kwam hij daarin tot 75 treffers.
 
Technisch manager Peter Jeltema is blij het aantrekken van de aanvaller. “We hebben hem al langere tijd in ons vizier en na het vertrek van Alexander Sørloth en Bryan Linssen moesten we doorschakelen om zo snel mogelijk concreet te worden. Er waren diverse clubs in hem geïnteresseerd. Afgelopen week zijn trainer Ernest Faber en collega Ron Jans afgereisd naar Noorwegen om ons plan met hem te bespreken. Afgelopen maandag hebben we onderhandeld met zijn huidige club KV Kortrijk en met de zaakwaarnemers van Lars Veldwijk. Gisteren hebben we de puntjes op de i gezet. Vanochtend heeft de medische keuring plaatsgevonden, zijn de laatste details afgerond en de contracten opgesteld. Veldwijk heeft nog verplichtingen bij zijn huidige club Aalesunds en zal vandaag direct na deze perspresentatie naar Noorwegen terugvliegen.”
 
“Lars Veldwijk is een spits waarvan wij verwachten dat hij goed in onze speelwijze kan spelen als diepste man. Het is een speler met gevoel voor het positie kiezen voor de goal en met scorend vermogen. Hij is doelgericht, maar ook in staat zijn medespelers te laten scoren. En dat is ook terug te vinden in zijn statistieken. Lars heeft laten zien uit de voeten te kunnen in diverse speelwijzen. Binnen de selectie hebben we daarmee in aanvallend opzicht nu meerdere mogelijkheden. We zijn zeer tevreden met zijn komst en hebben hiermee de selectie op dit moment op orde. Wij zullen uiteraard alert blijven op wat er mogelijk nog gaat gebeuren.”
 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws