Veel strijd levert Groningen en Feyenoord een punt op.

Zondag 24 november 2019 om 19:16

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. De ruststand was 0-1 na een treffer van Luis Sinisterra. De FC kwam na rust op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Samir Memisevic, 1-1.

goal memisevic

Samir Memisevic stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Daardoor begon Azor Matusiwa op de bank, de rest van de basiself bleef ongewijzigd ten opzichte van de gewonnen wedstrijd twee weken geleden bij Vitesse.

Feyenoord had in de beginfase meer balbezit, maar FC Groningen gooide na een kwartier spelen de schroom van zich af. Ajdin Hrustic krulde een bal van buiten het strafschopgebied tegen de paal en even later kwam de Australiër goed door in het strafschopgebied. Zijn bal op Joel Asoro, die geheel vrij stond voor het doel, werd echter weggekopt.

FC Groningen kwam na ruim een half uur voetballen op achterstand. Een vrije bal van de FC werd weggewerkt door Feyenoord en uit de daaropvolgende counter schoot Luis Sinisterra raak, 0-1. Hoewel de Trots van het Noorden via hoekschoppen nog enigszins gevaarlijk werd, was dit ook de ruststand.

FC Groningen speelde na rust richting de fanatieke Tonny van Leeuwen Tribune en zowel Deyovaisio Zeefuik als Kaj Sierhuis zweepte het publiek meerdere malen op. De energie vanaf de tribune werd overgenomen door de spelers op het veld die nadrukkelijker op zoek gingen naar de goal.

Na een kwartier in de tweede helft kreeg de FC een strafschop nadat Mike te Wierik onderuitgehaald werd in de zestien. Memisevic ging achter de bal staan en schoot heel rustig in de hoek, 1-1. De FC ging op zoek naar de winst, had ook overwicht, maar moest aan de andere kant uitkijken voor de snelle spelers voorin bij Feyenoord.

Diverse voorzetten van de zijkant kwamen net niet bij de aanvallers van de Trots van het Noorden. Ahmed El Messaoudi kreeg twintig minuten voor tijd nog een goede schietkans, maar schoot over het doel. Keeper Sergio Padt had in blessuretijd nog een wereldredding in huis toen hij met een reflex de kopbal van Steven Berghuis uit het doel hield. Het duel met heel veel strijd eindigde daardoor in 1-1.