string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Veel originele initiatieven rond Make-A-Wish Competitie.

Donderdag 05 december 2013 om 12:10

FC Groningen is trots op de zestien amateurverenigingen, die deelnemen aan de Make-A-Wish Competitie. Met dit initiatief wil FC Groningen meer gelden inzamelen voor haar maatschappelijk partner. Ook de stichting is verheugd. Directeur Peter Douwes van Make-A-Wish Nederland laat zijn dankbaarheid blijken in een speciale brief.

Door deelname aan de Make-A-Wish Competitie halen de clubs geld op voor het goede doel. De deelnemers steunen  niet alleen Make-A-Wish Nederland, er zijn ook mooie prijzen te winnen. De amateurvereniging die het meeste geld inzamelt, mag een wedstrijd tegen FC Groningen spelen. Dit kan een oefenwedstrijd zijn in de voorbereiding op het seizoen 2014/2015 of een afsluitende wedstrijd aan het einde van de huidige competitie. Voor de clubs, die op de tweede en derde plaats eindigen, organiseert FC Groningen een jeugdclinic. De Make-A-Wish Competitie loopt nog tot 31 december en inschrijven is nog altijd mogelijk.
16 Clubs
De 16 deelnemende clubs zijn: SJO BBC, VV POTETOS, VV GOMOS, DZOH, SV Nieuweschans, VV Actief, Rood Zwart Baflo, ONR, Groninger Boys, VV Boerakker, Groen-Geel, Onstwedder Boys, VV Spijkenisse, Geel Wit Ameland, UFC Noordpool en SV Yde de Punt.
De verenigingen, lid van het Amateurconvenant FC Groningen, zijn zeer creatief geweest met het opzetten van verschillende acties. Zo verkopen de leden van Rood Zwart Baflo kerstkaarten voor het goede doel en stond de derby tussen VV Boerakker en Pelikaan S onlangs geheel in het teken van Make-A-Wish Nederland.
Benefietavonden
Verschillende verenigingen organiseren zelfs complete benefietavonden, zoals op dinsdag 10 december bij Groninger Boys op sportpark West End in Vinkhuizen. ONR uit Roden heeft op zondag 14 december een speciale feestavond gepland en vv Actief houdt op dinsdag 16 december een groot sponsorgala in Eelde.
Aanmelden
Aanmelden voor de Make-A-Wish Competitie kan nog steeds, via www.fcgroningen.nl/clubsinactie/. FC Groningen ondersteunt iedere deelnemende club met een deelnamepakket bestaande uit een uitleg, een gesigneerd shirt, gesigneerde bal en twee VIP-wedstrijdkaarten, voor bijvoorbeeld een verloting.
Allerliefste wensen
Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Naast een vaste jaarlijkse financiële bijdrage organiseert FC Groningen verschillende activiteiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Make-A-Wish Nederland en om nog meer naamsbekendheid te generen voor de stichting.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen