string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Veel fysieke arbeid op dag 2 in Estepona.

Woensdag 07 januari 2009 om 19:09

Op de tweede dag van het trainingskamp in Estepona moest de eerste selectie van FC Groningen flink aan de bak. De ochtendtraining was weliswaar korter dan normaal, maar daarentegen was de middagsessie meer dan pittig. Mooi was ’s middags het weerzien met oude bekenden van Fiorentina.

De ochtendtraining begon met een looptest, gevolgd door een positiespel. Al met al duurde de sessie ongeveer een uur. Dat was ’s middags wel anders. Op één van de prachtige velden van het trainingscomplex in Quinta werd er vooral fysiek gewerkt. Na enkele opwarmoefeningen volgden een eerste grote partijspel van elf tegen elf, waarbij Pepijn Kluin – de jonge spits werd vanwege lichte klachten enigszins ontzien – en eerste keeper Luciano da Silva niet hoefden aan te treden. Het potje van twaalf minuten eindigde in 0-0.
Minder bijval
De twee blokken van twaalf minuten die daarna volgden, kon op minder bijval rekenen van de Groningse selectie. In vier groepen moesten alle spelers twaalf minuten aan een stuk ronden lopen, tegen de wijzers van de klok in. Na een korte rustperiode werden de chronometers opnieuw ingedrukt en was het opnieuw twaalf minuten duurlopen, nu met de wijzers van de klok mee. Na de tweede sessie bleek Sepp De Roover over de beste longinhoud te beschikken, gevolgd door Danny Holla. Jongeling Dennis Krohne eindigde als derde met het aantal gemeten ronden.
Fiorentina
Ondertussen begon op het aangrenzende veld de middagtraining van Fiorentina. De Italianen bereiden zich eveneens in Marbella voor op hun tweede competitiehelft. Voor de Europese tegenstander van FC Groningen van vorig seizoen was het echter de afsluitende dag. Zondag al wacht voor Fiorentina in de Serie A het thuisduel met Lecce. Over en weer werden met respect begroetingen uitgewisseld, een teken van herkenning en erkenning na de enerverende Europese confrontaties van vorig jaar. De trainers Ron Jans en Cesare Prandelli hadden langs de lijn zelfs een korte innige omhelzing. Een mooi moment, waarbij eens te meer werd aangetoond dat er ook in topsport meer is dan alleen winst en verlies.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren