string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Vaste prijs FanTour en prijs autocombi omlaag.

Dinsdag 03 juli 2018 om 15:49

Bezoekers van de uitwedstrijden in de Eredivisie krijgen komend seizoen maken met een prijsdaling bij het bezoek aan wedstrijden van hun favoriete club. Bij FC Groningen gaat ook nog eens het vaste tarief van de FanTour omlaag, ingaande het eerste uitduel op zondag 12 augustus bij Vitesse in Arnhem.

Door een collectieve afspraak binnen de Eredivisie zijn de achttien club een nieuwe standaard adviesprijs voor uitwedstrijden overeengekomen. Dit betekent dat de verkoopprijs in de praktijk nooit hoger zal liggen dan 15 euro in het bezoekersvak. Afgelopen seizoen waren er nog vijf uitwedstrijden van FC Groningen die een hoger tarief kenden. Bovendien ligt er het voornemen om de prijs voor de autocombi zelfs naar 9 euro omlaag te brengen, dus ook voor alle fans van de bezoekende clubs in het Hitachi Stadion.

FanTour
De afgelopen twintig jaar hanteert FC Groningen al een standaardtarief voor alle uitwedstrijden in de competitie, in de vorm van de FanTour. Een concept waarmee de Trots van het Noorden destijds al voorloper was in het aanbieden van georganiseerd busvervoer en een toegangskaart. Dit ongeacht de tegenstander en reisduur. Bovendien is hiermee vervoer voor de FC-supporter naar alle uitduels een garantie.

Prijs omlaag
De prijs lag afgelopen seizoen nog op 34 euro per wedstrijd en wordt in het seizoen 2018/2019 verlaagd naar 32 euro. FC Groningen hecht er waarde aan dat zoveel mogelijk supporters kunnen meereizen naar de uitduels en heeft om die reden geen winstoogmerk bij het aanbieden van georganiseerd vervoer. Leden van de Supportersvereniging FC Groningen met registratie ‘Lid SV’ op hun (Seizoen)ClubCard krijgen in de voorrangsperiode bovendien nog eens 3 euro korting en betalen dus slechts 29 euro, of ze nu naar Heerenveen afreizen of naar Sittard.

Verkoop
De voorrangsperiode start doorgaans op de vrijdag ruim drie weken voor de wedstrijd en vindt uitsluitend online plaats. Twee weken voor de wedstrijd op vrijdag om 9.00 uur start de reguliere verkoop van FanTour en losse (autocombi)tickets. De verkoop loopt zolang de voorraad strekt tot donderdag om 23.59 uur voor de betreffende wedstrijd.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam