string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Vanmiddag persconferentie in Euroborg’.

Dinsdag 30 juni 2015 om 14:53

In de 535ste nieuwsbrief namens directie en management kondigt algemeen directeur Hans Nijland een persconferentie aan, die vanmiddag om 17.00 uur zal worden gehouden in Euroborg. Verder neemt hij de agenda van de komende week door.

“Afgelopen zondagmiddag is voor FC Groningen het seizoen 2015/2016 begonnen met de traditionele eerste training van de eerste selectie. Ook Jong FC Groningen is afgelopen zondag met de voorbereiding begonnen op de velden van Sportpark de Koepel in Haren. Waren er afgelopen zondag nog geen nieuwe spelers te zien, daar zal mogelijk snel verandering in komen. Want vanmiddag om 17.00 uur hebben we in Euroborg collega’s, pers en sponsors uitgenodigd voor een persconferentie.”
Oefenduels
“Aankomend weekend staan er meteen drie oefenwedstrijden op de rol. FC Groningen begint traditioneel met de eerste selectie in de gemeente Eemsmond en trapt vrijdag 3 juli af om 19.00 uur tegen het regioteam van RWE Eemsmond. Een halfuur later is de kick-off van Jong FC Groningen op De Meerdijk, tegen de amateurs van vv Emmen.”
“Zaterdagmiddag 4 juli om 17.00 uur speelt de eerste selectie op Sportpark Stadspark in de Stad tegen SC Stadspark, de club die voortkwam uit een fusie tussen Gronitas en De Vogels. Voor de oefenduels tegen RWE Eemsmond en SC Stadspark is de voorverkoop inmiddels in volle gang. De kassa’s openen op de wedstrijddag een uur voor aanvang van de wedstrijd. De verkoop voor FC Groningen – FC Emmen loopt via de optie ‘Kaartverkoop’ op deze website. Deze wedstrijd wordt zaterdag 11 juli om 16.00 uur gespeeld in Stadion De Langeleegte in Veendam.”
Johan Cruijff Schaal
“Woensdagochtend 1 juli om 9.00 uur start de verkoop van kaarten voor de Johan Cruijff Schaal voor seizoenkaarthouders van FC Groningen en leden van de Junior Club. Zij hebben tot en met maandag 6 juli om met voorrang twee kaarten voor de Johan Cruijff Schaal van zondag 2 augustus aan te schaffen. Van woensdag 8 en met 22 juli kunnen daarnaast ook de overige ClubCard-houders van FC Groningen tickets aanschaffen.”
“De opwaardeerperiode voor FC Groningen-Southampton van zaterdag 18 juli (14.30 uur) loopt eveneens van woensdag 1 juli tot en met maandag 6 juli voor seizoenkaarthouders. Voor 7 euro kunnen ze hun eigen plek reserveren. Op woensdag 8 juli begint vervolgens de vrije verkoop van kaarten voor deze wedstrijd en kosten de kaarten 14 euro per stuk voor alle publiekstribunes.”
Loting
“Iedereen in Stad en Ommeland kijkt inmiddels al uit naar de loting voor de poulefase van de Europa League op vrijdag 28 augustus in Monaco. Maar woensdagavond 1 juli wordt in Zeist ook al een belangrijke loting verricht. Daar wordt duidelijk welke tegenstander bekerhouder FC Groningen treft in de tweede ronde van het KNVB-beker van het seizoen 2015/2016. De loting voor de eerste ronde begint rond 19.00 uur. Aansluitend wordt voor de tweede ronde geloot. Voorafgaand hieraan zal ik circa honderd aanwezige clubvertegenwoordigers vertellen over onze bekerervaringen van het afgelopen seizoen.”
“Donderdagmiddag om 16.00 uur zal ondergetekende in de binnenstad de officiële opening verrichten van de geheel vernieuwde winkel van Bakker Bart aan de Grote Markt, op de hoek van de Herestraat. Bakker Bart zal ter ere van de heropening een mooi bedrag overmaken aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Precies een etmaal later hebben we in het Fluks Hoes de afscheidsreceptie van facilitair manager Jaap Kruizenga, die zoals eerder gemeld de aandelen van Preventief Veiligheidsdiensten zal overnemen van FC Groningen.”
Voetbalkamp
“Op maandag 6 juli gaat op de velden van vv GOMOS in Norg de zesde editie van het FC Groningen Voetbalkamp van start. Ook deze editie is helemaal volgeboekt. Ondergetekende zal maandagochtend om tien uur de opening van het vijfdaagse kamp verrichten.”
“Tot slot van deze nieuwsbrief willen we middenvelder Simon Tibbling graag heel veel succes wensen in de finale van het EK onder-21. Hij speelt vanavond in Praag met Jong Zweden tegen Jong Portugal. Het duel begint om 20.45 uur. Eerder wist Jong Zweden zich al te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren