string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vanmiddag om 14.30 uur: FC Groningen – ADO Den Haag.

Donderdag 26 februari 2015 om 16:13

FC Groningen speelt zondagmiddag in Euroborg de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Het duel begint om 14.30 uur en staat in het teken van Make-A-Wish Nederland. Ook het Amateurconvenant heeft zondag weer diverse activiteiten rond de wedstrijd. Het stadion en de kassa's openen om 13.00 uur.

De wedstrijd van zondag staat in het teken van maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. Er wordt voorafgaand aan het duel met ADO Den Haag gecollecteerd, met collectebussen die traditioneel worden aangeboden door de firma Reisswolf. Ook wordt er extra aandacht gevestigd op de stichting, die wensen in vervulling laat gaan van kinderen met een levensbedreigende ziekte.
Daarnaast zullen aan het einde van het seizoen 2014/2015 de wedstrijdshirts, die de spelers van FC Groningen zondagmiddag dragen, online geveild worden. De opbrengst hiervan komt eveneens ten goede aan Make-A-Wish Nederland, dat dit jaar het 25-jarig bestaan viert.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor FC Groningen – ADO Den Haag verloopt op de wedstrijddag via http://kaartverkoop.fcgroningen.nl/ en vanaf 13.00 uur via de kassa’s bij Ingang 2 van Euroborg.

Reisinformatie
Treinreizigers uit de richting Hoogeveen moeten rekening houden met een halfuur extra reistijd. Tussen Hoogeveen en Assen worden in verband met onderhoud namelijk bussen ingezet.
Vrijwilligersactie
Rondom de wedstrijd zijn verschillende activiteiten voor (kader)leden van partners van het Amateurconvenant. Er zijn ruim 80 vrijwilligers uitgenodigd voor de vrijwilligersactie. In samenwerking met de hoofdsponsor Essent worden vrijwilligers van 40 verschillende verenigingen in het zonnetje gezet. Vrijwilligers zijn essentieel voor een voetbalclub. Dat geldt voor zowel FC Groningen, als voor de amateurclubs. Voor de vrijwilligers is een speciaal VIP-programma opgesteld en uiteraard wordt de wedstrijd ook gezamenlijk bekeken.
Reünie medische bijeenkomst
Aankomende zondag is er ook een reünie. In oktober afgelopen jaar organiseerde FC Groningen in samenwerking met de sportmedische groothandel Lopharm B.V. een medische bijeenkomst in Euroborg. Specialisten van FC Groningen verzorgden workshops voor sportverzorgers en fysiotherapeuten van verschillende convenantpartners over onder andere knie- en enkelletsel. Zondag wordt samen de wedstrijd bekeken en is er de mogelijkheid voor kennisdeling.
Wapperaarsactie
Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd van FC Groningen wordt er door een jeugdteam van een convenantpartner de vlag het veld opgedragen. De vlag wordt bij de opkomst van de spelers gewapperd op de middenstip. Ditmaal is deze bijzondere ervaring gewonnen door de D-pupillen van BSVV uit Bovensmilde.
Meer informatie over het Amateurconvenant FC Groningen:

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren