string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van Weert keert terug; basisdebuut Absalem in Kerkrade.

Dinsdag 24 oktober 2017 om 16:44

FC Groningen speelt woensdagavond 25 oktober in de tweede ronde van de KNVB-beker uit bij Roda JC in Kerkrade. Het duel in het Parkstad Limburg Stadion begint om 19.45 uur. Basisplaatsen zijn er onder anderen voor Amir Absalem, Ludovit Reis en de van een schorsing teruggekeerde Tom van Weert.

Bij FC Groningen ontbreken om disciplinaire redenen Mimoun Mahi en Oussama Idrissi. Ook Kasper Larsen is nog niet van de partij. Ajdin Hrustic kan wel spelen. De schorsing voor zijn twee gele kaarten tegen Willem II geldt aanstaande zondagmiddag voor de eerstvolgende competitiewedstrijd, uit bij Sparta Rotterdam.

Vanuit de selectie van FC Groningen onder-23 staan Absalem en Reis aan de aftrap in Kerkrade. Beide spelers vielen afgelopen vrijdag nog aan het begin van de tweede helft in tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II. Verdediger Lars Kramer en doelman Jan Hoekstra zitten ook bij de selectie die afreist naar Limburg.

Onvoorwaardelijk
Trainer Ernest Faber was dinsdagmiddag na afloop van de laatste training duidelijk over de insteek voor woensdagavond. “We hebben een jeugdig ploegje staan,” zei de FC-trainer. “En we moeten met alle enthousiasme van de gehele selectie een ronde verder komen. Meer niet. Roda JC zal stug en compact spelen en ook puur voor resultaat gaan. Het is aan ons om er te staan als team. Met eigen jeugdspelers die er onvoorwaardelijk voor gaan en gewoon hun ding doen: lekker voetballen.”

Vrijuit voetballen
Faber vervolgde zijn verhaal: “Als we het met elkaar doen, dan kunnen we van iedereen winnen. Doen we dat niet, dan zijn we heel erg kwetsbaar. In zo’n bekerwedstrijd heb je maar één kans om het te laten zien. Dan moet je er gelijk staan. We moeten proberen weer eens de nul achterin vast te houden. Kansen om te scoren, krijgen we altijd. Lekker vrijuit voetballen en in deze fase van de strijd is het ook belangrijk om bij elkaar te blijven en elkaar te ondersteunen.”

Focus
Op de voorvallen rond Mahi en Idrissi wilde Faber niet teveel ingaan. “De focus ligt weer volledig op de wedstrijd van woensdagavond. In zijn algemeenheid is het zo dat we binnen de selectie bepaalde waarden hebben en daar dient iedereen zich aan te houden. Als je dat niet doet, val je buiten de groep en kun je worden ingehaald door anderen. Spelers krijgen van mij heel veel vrijheden, maar wel binnen duidelijk afgesproken kaders. Dat er druk op de komende wedstrijden staat, is duidelijk. Het is nu de kunst voor de spelers om te laten zien dat ze zich niet meer laten afleiden en puur gaan voor het belang van het team en het winnen van de wedstrijden.”

20171020EOA8070

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’