string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Nieff: ‘Beloning voor mijn ontwikkeling’.

Vrijdag 31 januari 2014 om 10:51

Een opvallende naam in de wedstrijdselectie voor het duel met AZ is die van verdediger Yoëll van Nieff. De Stadjer -aan het begin van het seizoen door FC Groningen verhuurd aan FC Dordrecht- werd donderdag door de Trots van het Noorden teruggehaald. Van Nieff versterkt per direct de eerste selectie van FC Groningen.

Met maar liefst negen doelpunten in 21 wedstrijden was Van Nieff dit seizoen één van de steunpilaren van de huidige koploper van de Jupiler League. De razendsnelle ontwikkeling van de verdediger annex middenvelder zorgde voor een vervroegde terugkeer naar Euroborg.
Beloning
“Natuurlijk gaf het een dubbel gevoel omdat ik graag kampioen was geworden met FC Dordrecht, maar ik heb er geen moment van gebaald,” vertelt Van Nieff. “Ik ben hartstikke blij dat ik terug ben en zie het als een beloning voor mijn ontwikkeling. Ik hoop hier hetzelfde te kunnen brengen als bij Dordrecht.”
Het was donderdag een hectische dag voor Van Nieff, die druk was met enkele mediaverplichtingen toen hij werd ingelicht over de overgang naar FC Groningen. “Het is heel snel gegaan, we waren bezig met televisieopnames voor FC Rijnmond, een praatprogramma over voetbal. Ik werd tegen half vier gebeld door technisch manager van Dordrecht, Marco Boogers met de mededeling dat Groningen me terughaalde. Hij vertelde dat hij er van baalde en dat er bij Dordrecht een bom was ingeslagen.”
Bijdrage
Van Nieff komt niet alleen met veel meer voetbalervaring terug in Groningen, hij mag zich ook officieel lid van de eerste selectie noemen en krijgt zijn oude rugnummer 20 terug. “Ik kom als een andere jongen terug,” zegt Van Nieff. “Ik heb veel wedstrijden gespeeld het afgelopen half jaar en heb een grote bijdrage kunnen leveren aan de prestaties. Dat is niet voor niets geweest anders was ik niet teruggehaald. Ik wil me hier blijven door ontwikkelen en hoop mijn minuten te kunnen maken.”
Ekong
Eén van de eersten die reageerde op de bliksemtransfer van Van Nieff was William Ekong. De verdediger werd eerder deze week door de FC aan FC Dordrecht verhuurd. “We kenden elkaar natuurlijk al van het begin van het seizoen bij FC Groningen. Hij stuurde me direct een SMS: ‘Nu kom ik en ga jij direct weg.’ Ik heb hem deze week nog wel veel informatie kunnen geven over FC Dordrecht, het systeem dat er wordt gespeeld en heb geholpen waar ik kon. Ik wens hem en iedereen bij Dordrecht veel succes en hoop dat ze kampioen worden.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren