string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal..

Woensdag 27 maart 2024 om 15:00

In de videoserie ‘Van Eigen Bodem’ wordt samen met een speler uit de FC Groningen Opleiding gekeken naar zijn of haar ontwikkeling op en naast het veld. Dromen worden besproken, net als de start van de voetballoopbaan op het lokale sportpark bij de amateurvereniging. In de serie ‘Van Eigen Bodem’ blikken we met spelers uit de Opleiding terug op hun start als voetballer, maar kijken we ook vooruit naar de toekomst.

Deze keer staat Tessa Niessink in de schijnwerpers, de spits bij MO-16. Tessa is zelfverzekerd op het veld, haar balvaste spel en schietvaardigheid maken haar een geduchte tegenstander. Na een succesvolle stage bij de club, waar ze haar talenten kon laten zien, heeft ze de kans gekregen om na het seizoen aan te sluiten bij het team.

Tessa begon met voetballen bij FC Zuidlaren, waar ze als enige meisje tussen jongens speelde. Ze stroomde op met de jongens, een uitdaging die ze zowel moeilijk als leerzaam vond. De spits benadrukt het verschil tussen spelen met jongens en meisjes: fysiek zwaarder en meer duels bij jongens, terwijl meiden meer de nadruk leggen op voetbaltechniek. Nu ze in de competitie ook tegen jongens speelt, heeft ze geleerd om haar fysieke spel aan te scherpen, ondanks enkele nederlagen.

Tessa’s droom? Schitteren in de Eredivisie Vrouwen van FC Groningen. Van daaruit wil ze hogerop. Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van de serie ‘Van Eigen Bodem’.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren