string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’.

Woensdag 21 februari 2024 om 16:03

In de videoserie ‘Van Eigen Bodem’ wordt samen met een speler uit de FC Groningen Opleiding gekeken naar zijn of haar ontwikkeling op en naast het veld. Dromen worden besproken, net als de start van de voetballoopbaan op het lokale sportpark bij de amateurvereniging. In de serie ‘Van Eigen Bodem’ blikken we met spelers uit de Opleiding terug op hun start als voetballer, maar kijken we ook vooruit naar de toekomst.

Deze keer is Mart Esschendal aan de beurt. Het talent begon in zijn geboorteplaats met voetballen bij VV Peize. Toen hij vier jaar oud was begon hij al bij deze plaatselijke voetbalvereniging. Hier trainde de verdediger altijd veel, maar was het vooral gezellig en leuk. Op zijn elfde maakte Mart de overstap naar FC Groningen waar hij momenteel zijn minuten maakt bij de onder-14.

In het verleden voetbalde hij, buiten de trainingen, regelmatig met zijn neven en vrienden. Hierdoor is Mart de speler geworden die hij nu is. Bij FC Groningen traint het dertienjarige talent logischerwijs vaker. De trainingen zijn volgens hem serieuzer en hebben een hogere intensiteit. Mart is een echte verdediger: “Ik denk dat ik een-op-een veel ballen afpak en dat mijn passing erg nauwkeurig is”, aldus de mandekker.

Hij hoopt over zes jaar zijn debuut te kunnen maken in Euroborg, als hij achttien of negentien jaar is. Zijn ultieme doel is spelen bij zijn droomclub Bayern München, maar eerst debuteren en furore maken bij FC Groningen. Bekijk hier beneden de nieuwste aflevering van de serie ‘Van Eigen Bodem’.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’