string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’.

Woensdag 13 maart 2024 om 16:00

In de videoserie ‘Van Eigen Bodem’ wordt samen met een speler uit de FC Groningen Opleiding gekeken naar zijn of haar ontwikkeling op en naast het veld. Dromen worden besproken, net als de start van de voetballoopbaan op het lokale sportpark bij de amateurvereniging. In de serie ‘Van Eigen Bodem’ blikken we met spelers uit de Opleiding terug op hun start als voetballer, maar kijken we ook vooruit naar de toekomst.

Deze keer is Jiulie Buigel aan de beurt, een talent uit Drieborg. Voetbal zit Jiulie in het bloed; ze begon al op vierjarige leeftijd met het spel. Haar basis werd gelegd bij SJO Kroonpolder, waar ze de belangrijkste vaardigheden leerde. Vervolgens stroomde ze door naar GVAV om haar technische vaardigheden en tactieken te verfijnen. Jiulie heeft door de jaren heen zowel met jongens als meiden gespeeld, een ervaring die haar spel en benadering van het spel heeft gevormd.

Bij FC Groningen speelt Jiulie zowel met de meiden als deels met de jongens. Ze merkt duidelijke verschillen op tussen jongens- en meisjesvoetbal, waarbij ze het belang van snel handelen benadrukt en de diverse benaderingen in duels. Als middenvelder geniet Jiulie van haar rol op het veld, waar ze zowel aanvallende als verdedigende taken met passie en toewijding vervult.

Jiulie koestert haar dromen voor de toekomst. Ze hoopt op een professionele carrière op het hoogste niveau, met de droom om op een dag het Nederlands elftal te vertegenwoordigen. Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van de serie ‘Van Eigen Bodem’.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga