string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’.

Woensdag 24 januari 2024 om 16:30

De FC Groningen Opleiding biedt jonge spelers een podium om zich te kunnen laten zien. Voetballers die dromen van Euroborg en iedere dag keihard werken om beter te worden. Beter worden als voetballer, als atleet, als topsporter en als mens. Kunnen de talenten van nu, net als Romano Postema en Jorg Schreuders, het eerste elftal halen? In de serie ‘Van Eigen Bodem’ blikken we met spelers uit de Opleiding terug op hun start als voetballer, maar kijken we ook vooruit naar de toekomst.

In deze aflevering spreken we met de elfjarige Ids van der Meer. Hij speelt bij FC Groningen onder-12 en doet dat met veel plezier. Zijn favoriete positie is centrale verdediger, omdat hij hier lekker kan duelleren en de oplossing vooruit kan zoeken.

Ids heeft voor zijn tijd bij FC Groningen in de jeugd van FC Zuidlaren gespeeld. “Dat was heel leuk. Ik had ook een leuk team en we wonnen bijna alles”, aldus de verdediger van FC Groningen onder-12. In dat goed draaiende team viel Ids op bij de FC en kreeg hij in de onder-8 bericht dat hij zich mocht aansluiten bij de voetbalschool.

Zijn vader en moeder hebben allebei niet gevoetbald, maar vinden het wel heel leuk dat hun zoontje zo goed presteert. Samen met zijn opa, oma en broertje zijn dit dan ook zonder twijfel zijn grootste supporters. Hij hoopt natuurlijk nog veel meer supporters te krijgen en rond zijn achttiende zijn debuut te maken in Euroborg. Als dat doel is bereikt en hij het idee heeft dat er nog meer in het vat zit, hoopt het jonge talent ooit voor FC Barcelona te voetballen. Dat is naast FC Groningen toch wel zijn droomclub. Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van de serie ‘Van Eigen Bodem’.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’