string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van Dijk: ‘Schots is wel even wennen’.

Zondag 23 juni 2013 om 22:14

Virgil van Dijk werd afgelopen vrijdag in Glasgow gepresenteerd bij zijn nieuwe club Celtic. Zondag was hij toch bij zijn oude club FC Groningen aanwezig om afscheid te nemen van zijn voormalige teamgenoten en bovendien de fans van de club.

Van Dijk lichtte zijn overgang toe: “Ik ben inderdaad niet de eerste Nederlander die voor Celtic gaat spelen. Onder anderen Pierre van Hooijdonk en Jos Hooiveld gingen me voor. Het is echt fantastisch om bij die club te mogen spelen. Het was afgelopen week best spannend. Er was veel pers. Het was ook nieuw voor me om met iedereen opeens Engels te praten. Dat Schots is ook nog wel even wennen. Ik moest goed luisteren voordat ik het verstond. Maar het is allemaal goed verlopen.”
“Als ik terugkijk op mijn periode bij FC Groningen dan springt voor mij nog steeds die wedstrijd tegen ADO Den Haag in de play-offs er bovenuit. Ik scoorde twee keer en het is wel de gekste dag die ik tot nu toe heb beleefd in mijn loopbaan. Komend seizoen ga ik Champions League spelen met Celtic. Ik heb er heel erg veel zin in.”
Dubbel gevoel
Ruud Hesp vertrekt na zes jaar FC Groningen als keeperstrainer naar PSV: “Ik heb hier zes fantastisch mooie jaren mogen meemaken. Met mensen mogen werken die meer dan alleen maar collega’s van me zijn geworden. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap mag maken maar sta hier wel met een dubbel gevoel.”
“Ik wil FC Groningen bedanken voor de mogelijkheid om over te stappen. Dick en Erwin wens ik veel succes met de rest van de staf. De gesprekken in de afgelopen periode hebben me een goed gevoel gegeven over komend seizoen. Met meer dan grote interesse zal ik de uitslagen blijven volgen. Nogmaals ontzettend bedankt.”
Vriend van jeugdopleiding
Leandro Bacuna werd geconfronteerd met de eerste vijf duels in de Premier League: Arsenal-uit, Liverpool-thuis, Chelsea-uit, Newcastle-thuis en Norwich City-uit: “Dat zijn dan vijftien punten,” meldde Bacuna met een dikke glimlach. “Ik richt me bij Aston Villa op een plek op het middenveld en zal wel zien wat er gaat gebeuren. Birmingham is een grote stad. Ik heb er tot nu toe alleen nog maar ’s avonds rondgelopen. Hoe het er overdag is, heb ik nog niet meegemaakt.”
Gevraagd naar zijn herinnering aan FC Groningen: “Vanaf mijn negende loop ik hier al rond. Het is wel moeilijk om afscheid te nemen. Ik zal de club blijven herinneren om zijn warmte. Maar als je een stap wilt maken dan moet je dingen achterlaten. Mijn mooiste herinnering is de goal thuis tegen Feyenoord.”
Bacuna werd vandaag ook toegevoegd aan de Vrienden van de Jeugdopleiding van FC Groningen. Als exponent van deze Regionale Voetbal Opleiding zal hij jaarlijks een sponsorbedrag bijdragen aan de opleiding die hem grootbracht en het mogelijk maakte de stap naar de Engelse Premier League te maken.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

4 weken geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’

2 maanden geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé