string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van Dijk: ‘Leeftijd zegt niet altijd alles’.

Zaterdag 17 december 2011 om 23:55

FC Groningen won de laatste wedstrijd van het kalenderjaar in eigen Euroborg en kan met een goed gevoel de winterstop in. Het treffen met FC Utrecht eindigde ondanks vele kansen in 1-0 waardoor het nog lang spannend was. De solide defensie hield echter de deur op slot.

Het centrale verdediging bestond voor de tweede achtereenvolgende week uit het jonge duo Van Dijk en Kappelhof. Voor de tweede keer werd de nul gehouden en stond de organisatie prima. “Leeftijd zegt niet altijd alles,” aldus Van Dijk. De lange mandekker was zeer blij met de drie punten. “Qua resultaat is het goed, al was het een moeilijke wedstrijd. We konden van achteruit lastig de bal kwijt en zij gingen opportunistisch spelen.”
Weg roeien
Van Dijk is een verdediger van de Hollandse school en dat bracht hem één keer behoorlijk in de problemen. “Ik ben iemand die graag de voetballende oplossing zoekt en dat probeerde ik vandaag ook. Als dat niet lukt, moet je de bal echter ook weleens weg roeien.”
Zijn partner achterin werd na afloop uitgebreid gefeliciteerd door algemeen directeur Hans Nijland. Een glunderende Kappelhof was zichtbaar blij met de mooie woorden. “Het is altijd leuk om een compliment te krijgen,” aldus Kappelhof. “We hebben de drie punten en weer de nul gehouden, daar zijn we erg blij mee. Het spel was in de tweede helft slordig en daardoor maakten we het onszelf te moeilijk. Als we de kansen aan het begin van de wedstrijd hadden afgemaakt, was het gemakkelijker gegaan.”
Stevige duels
Kappelhof vocht stevige duels uit met de sterke Frank Demouge, die hem veel opzocht omdat Kappelhof eenmaal een stuk kleiner is dan Van Dijk. “Slim dat hij bij mij ging lopen. We hebben Tim Sparv een stukje laten inzakken zodat hij de luchtduels aan kon gaan. Verder hebben we niet veel kansen weggegeven.”
Vaster worden
Maikel Kieftenbeld heeft zich ondanks de krappe winst geen zorgen gemaakt. “Ik voelde wel dat we gingen winnen, al was het een zware wedstrijd. Dit is een heel belangrijke overwinning waarin we ook hebben uitgestraald dat we wilden winnen. We hadden ook voldoende kansen. Het is zaak dat we na de winterstop vaster worden. Wedstrijden gemakkelijker over de streep kunnen trekken. Daar valt nog veel te verbeteren.”
De kerstdagen komen voor Kieftenbeld op een goed moment. “Ik voel me lichamelijk prima, maar het is fijn dat er even tijd is om met de familie door te brengen. Ik ga zelf nog een paar dagen weg en ga lekker genieten van de vrije dagen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’