string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van Dijk: ‘Ik veranderde de bal bewust van richting’.

Zondag 07 oktober 2012 om 18:24

Virgil van Dijk werd na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord uitgeroepen tot Essent Man of the Match. Lange tijd leek het er op dat de verdediger met zijn doelpunt vlak voor rust ook matchwinner zou worden. De late gelijkmaker van Feyenoord gooide echter roet in het eten.

Van Dijk veranderde een schot van Maikel Kieftenbeld in de blessuretijd van de eerste helft dusdanig van richting dat deze langs keeper Kostas Lamprou het doel in ging. “Ik veranderde de bal bewust van richting,” vertelt Van Dijk na afloop van de wedstrijd. “Ik wist dat ik er goed voor stond en raakte de bal bewust vol aan. Toen ik omkeek, zag ik de keeper in de andere hoek liggen en wist ik dat het een doelpunt zou worden.”
Gevaarlijk
Ook vorige week leek Van Dijk te scoren, maar was het Michael de Leeuw die net voor de doellijn het laatste tikje gaf. De goal tegen Feyenoord voelde voor de jongeling echter niet als revanche. “Vorige week wonnen we en nu spelen we gelijk,” aldus Van Dijk. “Dan is een doelpunt geen genoegdoening.”
“Ik vond dat het spel er goed uitzag, maar we vergaten het af te maken. Aan het einde van de wedstrijd maken we een onnodige overtreding. We weten dat Feyenoord altijd gevaarlijk is uit spelhervattingen. Zo’n overtreding in de laatste minuut mag gewoon niet.”
Jong Oranje
Over twee weken staat de derby in Heerenveen op het programma. Volgende week speelt Virgil van Dijk echter twee belangrijke wedstrijden met Jong Oranje. Plaatsing voor het Europees Kampioenschap staat op het spel. “Vorig keer was ik niet geselecteerd en daarom ben ik hartstikke blij dat ik er weer bij zit. Ik kijk enorm uit naar deze belangrijke wedstrijden voor Jong Oranje.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven