string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van der Vlag: ‘Heel trots en blij!’.

Dinsdag 15 juli 2014 om 16:34

Peter van der Vlag kreeg maandagavond laat het verlossende bericht. Zijn transfer van FC Emmen naar FC Groningen kon doorgaan. Dinsdagochtend stond de 36-jarige doelman op het trainingsveld in Haren en morgenochtend (woensdag – red.) meldt de sluitpost zich met koffer voor de Europese uitwedstrijd tegen Aberdeen FC. “Ik heb er lang op moeten wachten.”

Van der Vlag glimt van oor tot oor als hem naar zijn overgang naar Euroborg wordt gevraagd. “Ik heb meer dan vijfhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld, maar nog nooit in de Eredivisie. Je kunt in dit geval dus wel spreken van ‘beter laat, dan nooit’. FC Groningen is de mooiste club uit het Noorden en ik ben dan ook super trots en blij met deze overgang.”
Kennismaking
Zijn eerste kennismaking met FC Groningen is direct goed geweest, zo laat Van der Vlag weten. “Ik werd meteen goed opgevangen door de groep, dat viel me wel op. Dat is lekker binnenkomen hoor! Ik ben wel eens eerder bij een club pas later in de voorbereiding op een seizoen aangesloten, zoals nu, maar dat was toen toch anders. Er waren vandaag mensen die tegen me zeiden dat het wel leek alsof ik al een poosje bij de club rondliep. Het voelt direct heel goed en vertrouwd.”
Met FC Groningen heeft Van der Vlag dan eindelijk de kans in de Eredivisie te spelen. “Ik heb eerder de mogelijkheid gehad, maar ik ben een familieman en wilde bij mijn gezin blijven. Verhuizen was voor mij toen geen optie. Ik woon al heel lang ‘om de hoek’ in Wildervank en dacht wel eens: ‘Waarom meldt FC Groningen zich nou niet voor mij?’ Ik heb er lang op moeten wachten, maar dit is geweldig!”
Europees
Niet alleen de Eredivisie wacht voor Van der Vlag, de routinier mag zelfs direct zijn koffer pakken voor een Europese wedstrijd tegen Aberdeen. “Ja, heel bijzonder en ongelooflijk eigenlijk. De jongens hebben er een heel jaar lang hard voor gevochten om Europees voetbal te halen en ik mag nu mee… Haha! Mijn vader (Henk van der Vlag – red.)  pestte me altijd dat hij als centrumverdediger in de jaren tachtig met FC Utrecht Europees voetbal heeft gespeeld en ik nog niet eens bij een Eredivisieclub zat. In 24 uur tijd is straks alles ineens anders. Prachtig!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord