string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van der Ree: ‘We moeten, willen en gaan door’.

Vrijdag 27 januari 2023 om 14:30

Een dag na de deceptie tegen SC Cambuur moet FC Groningen de rug rechten en zich opmaken voor de volgende clash in de Eredivisie. Zondagmiddag wacht de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De aftrap in het Kras Stadion aan de Dijk is om 14.30 uur.

Dennis van der Ree en zijn stafleden hebben een flinke klus te klaren. De hoofdtrainer heeft met zijn staf en de spelers – na het duel met Cambuur – nog geen 72 uur de tijd om zich op te richten voor zondag. Niettemin is Van der Ree amper een etmaal verder al weer strijdvaardig. “Het resultaat was natuurlijk heel teleurstellend, we hadden er met elkaar veel meer van verwacht. Als ik terugkijk op de wedstrijd tegen Cambuur hebben we het in de eerste helft best aardig gedaan. We hadden nog iets langer de bal van kant naar kant kunnen spelen, waar de ruimte lag, en zo tot nog meer kansen te komen. De tweede helft was wat dat betreft minder. We moeten echter vasthouden aan de dingen die we goed doen en die verbeteren.”

Van der Ree deelt de zorgen die de achterban heeft als het een blik op de ranglijst werpt. “Die zorgen deel ik, maar het gaat niet helpen om nu zielig in een hoekje te kruipen. We zijn nog steeds vastberaden de situatie om te draaien. Daar zijn we vanmorgen (vrijdag -red.) direct weer mee begonnen richting zondag. We moeten, we willen en we gaan door. Opgeven is geen optie. We gaan de strijd aan en de eerstvolgende is zondagmiddag in Volendam.”

Voorbeschouwing
FC Volendam – FC Groningen in speelronde 19 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Bekijk via onderstaande de volledige voorbeschouwing met Dennis van der Ree op de confrontatie in Volendam waarbij de hoofdtrainer onder meer in gaat op de blessure van Luciano Valente, die donderdagavond hinkend voortijdig het veld moest verlaten, en de nieuwe speler in zijn selectie: Matej Chalus.

Gerelateerd nieuws.

03:30
4 dagen geleden

Bijzondere vrijwilligers en een feestende massa in ‘Thuis’

02:16
6 dagen geleden

FC Groningen tegen VVV weer met ‘de rakkers voorop’

06:04
1 week geleden

Ruime en overtuigende zege FC Groningen bij Jong AZ