string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van der Ree: ‘We hebben een plicht richting onze supporters’.

Vrijdag 21 april 2023 om 14:31

FC Groningen heeft nog vijf competitiewedstrijden om lijfsbehoud te realiseren. In speelronde 30 van de Eredivisie treedt de Trots van het Noorden zaterdagavond aan tegen N.E.C. uit Nijmegen. De FC kan wederom rekenen op de support van een goed gevulde Euroborg. De aftrap voor eigen publiek is om 20.00 uur. Hoofdtrainer Dennis van der Ree kan tegen de Nijmegenaren weer beschikken over linksback Jetro Willems.

Daarentegen mist FC Groningen tegen N.E.C. aanvoerder Michael Verrips. De doelman heeft fysieke klachten. “Dat was al een tijdje zo. Hij speelde met pijnstillers. Na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk verergerde dit zodanig dat Michael nu niet inzetbaar is,” aldus Van der Ree. Wanneer Verrips weer in actie kan komen, is niet te zeggen. Peter Leeuwenburgh is zaterdagavond zijn vervanger onder de lat. Naast Verrips ontbreken tegen N.E.C. ook aanvaller Paulos Abraham en de verdedigers Thijmen Blokzijl en Liam van Gelderen.

Chagrijn
Gevraagd naar de nog vijf resterende competitiewedstrijden geeft Van der Ree aan waarop zijn ploeg zich gaat richten. “Na het teleurstellende resultaat tegen RKC zag ik het chagrijn in de groep. Dat is een teken dat ze zich niet neerleggen bij de situatie. De afgelopen dagen heb ik gemerkt dat er nog voldoende vertrouwen is om resultaat te halen. Enerzijds vanuit de groep zelf, de eerzucht die je moet hebben, en anderzijds richting onze supporters. Zij staan nog steeds vol achter ons, het hele seizoen al. Wij hebben een plicht richting hen om de kansen die er nog zijn te pakken. We hebben zin in de wedstrijd van morgen.”

Scheidsrechter
FC Groningen – N.E.C. Nijmegen staat zaterdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. Het stadion opent de poorten om 18.30 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg en er zijn foodtrucks achter het stadion te vinden. Tickets zijn online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.

Volledige voorbeschouwing
Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing met Dennis van der Ree, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer terugblikt op de afgelopen dagen, ingaat op de blessure van Michael Verrips en zijn licht laat schijnen op tegenstander N.E.C.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes