string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van der Ree: ‘Vol vertrouwen naar Excelsior’.

Vrijdag 06 januari 2023 om 15:30

FC Groningen hervat de Eredivisie zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Het eerste competitieduel van de Trots van het Noorden in het nieuwe jaar begint om 16.45 uur in Rotterdam. Het wordt de debuutwedstrijd van Dennis van der Ree als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

FC Groningen begint de tweede seizoenshelft zondagmiddag in het Van Donge & De Roo Stadion op Woudestein met een behoorlijke lijst van afwezige spelers. Marin Sverko, Laros Duarte, Daleho Irandust, Paulos Abraham en Nordin Musampa zijn om uiteenlopende redenen niet inzetbaar tegen Excelsior. Daarnaast is Mike te Wierik vanwege vijf gele kaarten één duel geschorst. Dennis van der Ree haalt zijn schouders op en zegt: “Het is vervelend dat we deze jongens missen, maar ik ben heel blij met de spelers die we wel tot onze beschikking hebben. Daar richten we ons op. Wij gaan vol vertrouwen richting Excelsior.”

Spannend
Of Van der Ree het ook spannend vindt nu hij komend weekend zijn debuut als hoofdtrainer in het betaald voetbal gaat maken. “Ik kijk er naar uit. Alle trainingen en oefenwedstrijden tot nu toe en het werken met de jongens was en is heel leuk, maar ik speel toch wel graag voor het echie.”

De technische staf kan ook weer beschikken over de vier jonkies in de selectie; Thom van Bergen, Thijmen Blokzijl, Maxim Mariani en Jorg Schreuders. Van der Ree zegt over het viertal uit FC Groningen onder-21: “De jongens hadden even een weekje vrij om goed te herstellen van de eerste seizoenshelft, die voor hen gewoon doorliep tijdens het WK. Ik ben blij dat ze er nu weer bij zijn, want dat klinkt misschien wat raar, maar zij zorgen voor tempo en energie in de groep. Dat kunnen we prima gebruiken.”

Voorbeschouwing
Excelsior – FC Groningen in speelronde 15 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Dennis van der Ree op de confrontatie in Rotterdam, waarbij de hoofdtrainer onder meer in gaat op hoe de afgelopen weken voor hem zijn verlopen en wat zijn ploeg van Excelsior kan verwachten. De Trots van het Noorden wordt op Woudestein gesteund door een vol uitvak met 400 FC-supporters.

Gerelateerd nieuws.

06:43
22 uur geleden

FC Groningen contracteert ervaren verdediger Rente

3 dagen geleden

Dit is het nieuwe thuisshirt van FC Groningen

3 dagen geleden

Luciano Valente: als het tegen zit