string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van der Ree: ‘Opnieuw uitstralen dat we willen winnen’.

Vrijdag 10 maart 2023 om 14:30

Een week na de zure nederlaag in de slotfase van het uitduel met koploper en titelfavoriet Feyenoord stapt FC Groningen komend weekend opnieuw in de bus voor een pittige uitwedstrijd. In Alkmaar wacht zaterdagavond vanaf 20.00 uur de nummer 3 van de ranglijst; AZ. De Trots van het Noorden moet het in het AFAS Stadion doen zonder de tegen Feyenoord geblesseerd geraakte Daleho Irandust en de geschorste Isak Määttä. Daarentegen keren Florian Krüger en Ragnar Oratmangoen weer terug in de wedstrijdselectie.

Voor de laatste training ter voorbereiding op het treffen met AZ werden spelers en staf vrijdag geconfronteerd met een witte wereld op Sportpark Corpus den Hoorn. De selectie week voor de afsluitende training uit naar één van de kunstgrasvelden, maar dat mocht de (sneeuw)pret niet drukken. “Een compliment aan de facilitaire mensen van de club dat er in rap tempo een veld sneeuwvrij was gemaakt en we gewoon dat konden doen wat we op het veld wilden,” toonde Dennis van der Ree zich tevreden.

Gemengde gevoelens
De hoofdtrainer keek met gemengde gevoelens terug op het uitduel van vorige week in de Rotterdamse Kuip. “Het was flink balen dat het niet lukte een positief resultaat mee terug te nemen naar Groningen, maar we kunnen trots zijn op de wedstrijd die we hebben neergezet tegen de koploper en titelfavoriet. Zaak is nu met dezelfde spirit op het veld te staan tegen AZ en opnieuw uit te stralen dat we willen winnen.”

In vergelijking met vorige week kon Van der Ree deze week ook Oliver Antman en Mads Bech Sørensen op het trainingsveld begroeten. De twee winter-versterkingen zijn op de terugweg van een blessure. Het duel met AZ komt voor het duo echter nog te vroeg. De Zweden Paulos Abraham en Daleho Irandust zijn langer uit de roulatie.

Voorbeschouwing
AZ – FC Groningen in speelronde 25 van de Eredivisie staat zaterdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing met Dennis van der Ree op de confrontatie in Alkmaar,  waarbij de hoofdtrainer onder meer ingaat op de kracht van AZ.

De Trots van het Noorden wordt in het AFAS Stadion ondanks reisbeperkingen opnieuw gesteund door zo’n 370 FC-supporters in het Alkmaarse gastenvak.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

De Kleuren van… Focko Onnes