string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van der Ree: ‘Leren van de ervaringen bij PSV’.

Vrijdag 03 maart 2023 om 13:45

FC Groningen boekte vorig weekend een overtuigende zege op Excelsior, 3-0. De laatste keer dat de Trots van het Noorden met een goed gevoel van het eigen veld stapte was na de 1-1 remise tegen FC Twente. Een week later kreeg de ploeg van hoofdtrainer Dennis van der Ree toen een pak op de broek tegen PSV in Eindhoven. Komend weekend wacht na een goed optreden van FC Groningen opnieuw een uitwedstrijd tegen een topclub: Feyenoord. “We gaan zien of we van de ervaringen tegen PSV hebben geleerd.”

Dennis van der Ree heeft afgelopen week de roze olifant in de kamer nadrukkelijk benoemd in de gesprekken met zijn selectie. De hoofdtrainer van FC Groningen wil dat zijn ploeg zich zaterdagavond in de Rotterdamse Kuip beter presenteert dan onlangs in het Philips Stadion. “We hebben laten zien wat we willen. We hadden tegen PSV te veel ontzag en kwamen weinig in duel. We zullen er tegen Feyenoord een schepje bovenop moeten doen om er een wedstrijd van te kunnen maken. Dit betekent 90 minuten of meer strijd leveren en de duels aangaan.”

Koploper
Feyenoord is niet voor niets de koploper van de Eredivisie en halve finalist in het KNVB-bekertoernooi, weet Van der Ree. “Feyenoord speelt met een hoge intensiteit en beslist wedstrijden vaak nog als de 90 minuten al zijn verstreken. En met mijn collega Arne Slot beschikken ze over één van de beste trainers van Nederland.”

FC Groningen moet het in Rotterdam-Zuid nog stellen zonder de langer uitgeschakelde Mads Bech Sørensen en Paulos Abraham. Tevens mist Van der Ree de herstellende Oliver Antman in zijn wedstrijdselectie en Ragnar Oratmangoen. De middenvelder kwam afgelopen week op de training in botsing bij het verdedigen van een voorzet en liep daarbij een lichte hersenschudding op. “Voor hem komt de wedstrijd tegen Feyenoord nog te vroeg,” zegt Van der Ree hierover.

Voorbeschouwing
Feyenoord – FC Groningen in speelronde 24 van de Eredivisie staat zaterdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Dennis van der Ree op de confrontatie in de Rotterdamse Kuip,  waarbij de hoofdtrainer onder meer terugblikt op de sterke thuiszege op Excelsior en de kwaliteiten van de huidige koploper van de Eredivisie.

De Trots van het Noorden wordt in Stadion Feyenoord ondanks reisbeperkingen gesteund door zo’n driehonderd FC-supporters.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Wie maakt de Scapino Goal van de Maand: februari? Stem nu

03:04
5 dagen geleden

Lukkien: ‘Spelen op dat wonder’

2 weken geleden

Lukkien: ‘Stabiele lijn doortrekken’