string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van der Ree: ‘Leeg stadion is heel vervelend’.

Vrijdag 26 mei 2023 om 14:30

FC Groningen speelt zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De tegenstander in Euroborg is Sparta Rotterdam. Beide ploegen weten waaraan ze toe zijn. FC Groningen is gedegradeerd en wil voorkomen dat het als laatste finisht in de Eredivisie en Sparta eindigt op de zesde plaats. De Rotterdammers zijn daarmee verzekerd van deelname aan de play-offs om een Europees ticket. Het slotakkoord van dit seizoen voltrekt zich voor lege tribunes. “En dat is heel vervelend,” concludeert hoofdtrainer Dennis van der Ree.

Op de vraag welke gevoelens de laatste wedstrijd van het turbulente seizoen 2022/2023 bij hem oproept, antwoordt Dennis van der Ree: “Een heleboel. Ik ben hier straks een jaar geweest, maar het voelt wel alsof ik drie of vier jaar bezig ben geweest. Zondag willen we ondanks alles tot een goed einde komen met een resultaat.”

En dat in een inspiratieloze omgeving met lege stoeltjes. Zoals bekend moet Euroborg aankomende zondag leeg blijven. “Het is heel raar in een leeg stadion te moeten voetballen. Daarover is al voldoende gezegd. Ondanks de resultaten hebben wij altijd veel steun van de supporters ervaren. Daar waren we blij mee. Ze waren kritisch en dat moet en mag ook. Het is zondag vooral heel vervelend dat je niet op een normale manier afscheid van je supporters kunt nemen. Betaald voetbal speel je immers voor de mensen. Jammer dat je ze niet meer kunt bedanken voor de steun in het afgelopen seizoen.”

Scheidsrechter
FC Groningen – Ajax staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Dennis van der Ree, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer ingaat op wie er wel en wie niet beschikbaar zijn tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen en tegenstander Sparta Rotterdam.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

53:56
2 weken geleden

Kijk hier de huldiging in Euroborg terug

13:45
2 weken geleden

Geniet na via ‘Thuis’