string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi ziet een ‘goede kerel en persoonlijkheid’.

Woensdag 16 december 2015 om 10:23

Erwin van de Looi kon zich dinsdagmiddag tussen de training van de eerste selectie en de start van het vermaarde Oliebollentoernooi op Sportpark Corpus den Hoorn even vrijmaken om aanwezig te zijn bij de perspresentatie van Alexander Sørloth. De hoofdtrainer kreeg in het pand van sponsorrelatie Bebeka bevestigd, wat hij al wist. Per 1 januari 2016 beschikt FC Groningen over een boomlange aanvaller.

Van de Looi kon de afgelopen dagen nader kennismaken met Alexander Sørloth, nadat FC Groningen begin november de komst van de Noor al had aangekondigd. De spits bivakkeerde sinds vorige week woensdag samen met zijn vader Gøran in Groningen voor een eerste kennismaking, diverse testen en administratieve zaken, zoals het zoeken naar een geschikte woning in de stad. Tussendoor was Sørloth veel te vinden in het spelershome van de eerste selectie op Corpus.
Ploeggenoten
Bij die gelegenheden maakte hij nader kennis met zijn toekomstige ploeggenoten en had de technische staf al de kans met Sørloth te filosoferen over zijn rol binnen de ploeg vanaf 1 januari en de ideeën van voetbal bij de bekerwinnaar.
De eerste indrukken van Van de Looi zijn prima, zo laat de trainer weten. “Alexander is een goede kerel, echt een persoonlijkheid. De fysieke testen, die hij deed, zagen er allemaal prima uit. Daarnaast kan hij goed verwoorden wat hij denkt. We hebben het bijvoorbeeld even over de wedstrijd tegen Braga gehad, die hij vorige week in Euroborg heeft gezien en dan merk je dat hij wel ziet wat er gebeurt. Dat is niet verkeerd om te constateren.”
‘Kapstokspits’
Manager technische zaken Peter Jeltema sprak tijdens de perspresentatie van Sørloth over ‘een kapstokspits’. Van de Looi vult aan: “Sørloth is een spits die met de rug naar het doel van de tegenstander kan spelen, maar ook met het gezicht naar de goal. Hij is meer dan een aanspeelpunt. Hij maakt ook graag zijn doelpunten. Alexander is een fysiek sterke jongen, maar wel met een prima motoriek en voor zijn lengte is hij zeer bewegelijk. Hij is linksbenig en heeft veel drive.”
Jeltema gaf al te kennen dat Sørloth de tijd krijgt in Euroborg. Ook Van de Looi wil niet te veel druk leggen op de onlangs pas 20 jaar geworden aanvaller. De trainer denkt dat de Noor een goed zelfbeeld heeft en dat is volgens Van de Looi positief. “Alexander is heel bewust van zijn kwaliteiten. Hij weet waar hij staat, heeft zich het afgelopen jaar bewust laten verhuren en maakt nu een bewuste stap naar FC Groningen. Hij is goed met zijn vak bezig en dat vind ik mooi om te zien.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven