string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Van de Looi: ‘Wij willen de volgende ronde halen’.

Vrijdag 11 juli 2014 om 13:59

Trainer Erwin van de Looi reisde donderdag met zijn assistent Dick Lukkien af naar Riga om de komende tegenstander in de Europa League met eigen ogen te aanschouwen. “Het is een fysiek sterk en volwassen team.”

Vrijdagochtend rond half elf landde het duo op Schiphol na het bezoek aan Letland. “We hebben een goed beeld gekregen van de komende tegenstander. Het werd gisteravond 0-3 door drie treffers van de spits, Rooney. We hebben begrepen dat er een nieuwe spits bijkomt voor de ontmoeting met ons. Maar na zijn vijf goals in twee wedstrijden verwachten we eigenlijk niet dat hij zomaar vervangen wordt.”
“Over het algemeen heeft Aberdeen FC een fysiek sterk team. Met een aantal grote jongens en veel in de leeftijd van halverwege de twintig. Het is dus ook een volwassen team met weinig ‘jonkies’. Bovendien spelen ze met een duidelijk idee. Gisteren kwamen alle goals uit voorzetten van de zijkant en hun rechtsback kwam veel op. Ze spelen 4-4-2 waarbij de tweede spits zich geregeld laat uitzakken en het dan meer op 4-3-3 lijkt.”
“Het is goed dat we de ploeg nu ook zelf aan het werk gezien hebben. Dat geeft een beter beeld dan alleen DVD-beelden of de informatie die we op papier hebben. Daugava Riga was heel duidelijk een maatje te klein. Gisteren waren er ongeveer 150 fans uit Schotland en in het stadion van Riga waren er ongeveer evenveel supporters van de thuisclub.”
Entourage
De wedstrijd tegen Aberdeen leeft eigenlijk al sinds de loting enorm in en rond Groningen. Na de 5-0 thuiszege van de Schotten is de Europese koorts alleen nog maar toegenomen. “Dit is waar we het afgelopen seizoen zo hard voor gestreden hebben. Hartstikke mooi dat minimaal vijfhonderd supporters met ons mee reizen en dat er al meer dan 9.600 kaarten voor de thuiswedstrijd zijn verkocht.”
Tussen FC Groningen en Aberdeen FC lijkt er allerminst sprake van een koude oorlogsvoering, zoals die soms bij Europese ontmoetingen aanwezig is. “We hebben gisteren diverse mensen van hun club gesproken en ze wilden natuurlijk ook graag informatie over FC Groningen hebben. Maar op sportief gebied hebben we daar toch geen enkele boodschap aan. We gaan die twee wedstrijden in om te winnen. Het is allemaal prachtig wat eromheen gebeurt, maar wij willen de volgende ronde halen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’